Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Chili con Carne af oksebov med ben

Chili con Carne af oksebov med ben, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Renate

Indsendt :


Chili con Carne af oksebov med ben, billede 4 Chili con Carne af oksebov med ben, billede 1 Chili con Carne af oksebov med ben, billede 2 Chili con Carne af oksebov med ben, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 oksebov med ben
 olie til stegning
 løg
 hvidløg
 salt
 peber
 
 Olie
1-2 løg
3-6 fedhvidløg
3-5 serrano chili
1 ds.chilibeans
1-1.5 ds.hakkede flåede tomater
2 store snackpeber
0.5 spsk.spidskommen
 salt
 peber
 
Opskrift:
Okseboven brunes heftigt i en stor stegegryde. krydres med salt og peber på begge sider. Et løg kommes ved i kvarte sammen med et par fed hvidløg.
Boven dækkes med vand og koger under låg i en tre timer ved svag varme.

Når boven er færdigkogt tages den op og afkøles let. Herefter "plukkes" den fra hinanden med fingrene. Man kan også skære den i terne, men resultatet er meget bdre, hvis den er så mør at man kan plukke den.(Husk at gemme suppen.)

Der kommes en slt olivenolie i bunden af gryden og varmes op. Herefter spidskommen fint snittet hvidløg, løg i tern og snackpeber i tern. Det brunes let. Nu kommes kødet i og vendes rundt. Herefter tomater, chili og bønner. Til sidst kommes der suppe i til konsistensen er en mellemting mellem suppe og gullash. :-)
Retten smages til med salt og peber.

Tips:

Chili con Carne skal naturligvis laves af hele stykker kød og ikke en eller anden elendig hakket kvaliet fra køledisken. Efter min mening kan det aldrig blive en ordentlig Carne ud af det! ;-) Serrano chili er svære at få fat på. Man kan dyrke dem selv i drivhus eller nogen gange være heldig at finde dem hos udenladske grønthandlere. Alternativet til serrano, kan være anden frisk chili; F.eks. Habanero, Jalapeño eller Cayenne. Undgå asiatisk chili til denne ret. Hvis ikke der kan opdrives frisk chili så forsøg at få fat på noget chilipulver uden frø og lavet af amerikaske chilier. Dette er ikke en hverdagsopskrift. God mad tager tid! Derfor gør retten sig naturligvis også bedst med et solidt, hjemmebagt brød til og eventuelt med en god hjemmelavet guacamole. Velbekomme!


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chili con carne

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)

Opskriften er vist 42231 gange,
og udskrevet 424 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2011-09-17 20:59:15
Kødet kan koges dagen før, så er det ikke så varmt at arbejde med, og du har hurtig mad på dagen

Jette Larsen  -  2008-09-15 12:25:55
En weekendret, da den tager tid at lave,men smager super godt, og er mættende,hvis man spiser brød til