Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Arnes julegløgg

Arnes julegløgg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Gløgg

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Arnes julegløgg, billede 4 Arnes julegløgg, billede 1 Arnes julegløgg, billede 2 Arnes julegløgg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
7.5 dl.rødvin
2 dl.julebryg
1.5 dl.portvin
0.5 dl.whisky
 
 Essens:
1.5 dl.vand
4 stk.appelsinskiver
2 stk.citronskiver
50 g.brun farin
4 hele kardemomme
1 hel ingefær
1 kanel stang
10 nelliker hele
 
100 g.rosiner
50 g.mandel splitter
 
Opskrift:
Rødvinen (tag ikke den bedste du har) hældes op i en gryde, tilsæt nu, julebryg, portvin og whisky i nævnte rækkefølge; på en sådan måde, at det der kommes i, kun lige kan anes, men ikke dominerer smagen, (derfor vil angivne mængder være ca. mål, da ikke al vin og spiritus er lige sød/tør, eller stærk).

Gryden sættes over svag varme, varmes op lige til under kogepunktet (må ikke koge).

Imens gløggen varmer, mandelsplitter kommes i sammen med rosinerne (de forholdsvis mange rosiner i denne opskrift er pga. sukkerstoffet og smagen, frem for en større mængde farin).

Krydderierne kommes i en lille gryde med 1 1/2 dl. vand ( må gerne brækkes el. skæres lidt i stykker først ). De koger i 3-5 minutter, hældes gennem en sigte ned i gløggen, kommes tilbage i den lille gryde hvor de igen koger 3-5 min. i 1 1/2 dl. vand, (vent! med, at komme anden kogning i før til sidst).

Kom nu citron og appelsinskiver i inden der smages til med farin og det sidste afkog af krydderierne.

Tips:

Denne opskrift har Arne "komponeret" til en konkurrence, udskrevet af DR i December 1995. Den vandt 1. præmie d. 07-12-1996.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gløgg

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (46 stemmer)

Opskriften er vist 79975 gange,
og udskrevet 3049 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kondibageren  -  2013-11-21 01:42:32
Hvad slags Julebryg er bedst at bruge?

Heidi  -  2013-11-14 09:19:30
kan man lave en stor portion og gemme det i flasker?

Per  -  2009-11-22 12:55:49
Den essens skal vist ikke koge helt så længe eller også skal der mere vand ved.

Tina, Frejlev  -  2008-01-17 20:57:25
Den bedste gløgg jeg har fået! Skulle have 10 MEN jeg mener også, at der er lidt for mange rosiner i...

Iben  -  2007-12-22 17:28:41
okay men for mange rosiner og for lidt mandler så jeg puttede 100 gram mandler i og 50 gram rosiner hilsen Iben

Birthe  -  0000-00-00 00:00:00
God opskrift - ikke for sød