Chapati Pakistanske

Chapati Pakistanske, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Pakistan

PakistanIndsendt :      Red:

Chapati Pakistanske, billede 4 Chapati Pakistanske, billede 1 Chapati Pakistanske, billede 2 Chapati Pakistanske, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.fuldkornshvedemel
1.5 dl.vand
0.5 tsk.salt
1 spsk.olie
 
Opskrift:
Bland det hele sammen og del dejen i 4 boller.

Form dem til små pandekager og rul dem ud på melet bord til de er tynde og ca. 20 cm i diameter.

Bages på en tør pande. Olie nok i dejen — ellers pensel ganske lidt olie på panden. Mens det bages på panden drejes og trykkes det let. Vendes og gentag til brødet er bagt.

Hold brødene varme i et klæde i en kurv eller andet.

Brødet bruges normalt som "kniv og gaffel"…det rives i mindre stykker og bruges til at skovle ris og andet godt ind i munden med.

Tips:

Chapati eller Atta mel er fintmalet fuldkornshvedemel, den er finere end den fuldkornshvedemel vi kan købe i Danmark. Så brug evt. 2 del fuldkornshvedemel og 1 del almindeligt hvedemel, til er det ca. 165 g. fuldkorns og 85 g. almindelig.

Rigtig chapati/atta mel er bedst.


karakterer:
Opskriften er vist 47455 gange,
og udskrevet 923 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (78 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-04-11 16:32:56
40-60 sek. på hver side skulle være nok og så hen over en gasflamme for at poppe op

mads  -  2012-05-14 18:58:40
vi blev nødt til og stege dem i rigeligt olie ellers blev de meget dej agtige

mads  -  2012-05-14 16:35:51
de smager bare kanon godt sammen med noget indisk dahl. i love it

h.a.m  -  2010-04-11 20:04:55
pakistanske chapati de bedste af slagsen

sara  -  2009-11-15 17:33:55
Jeg håber at det smage godt!!!

henriette  -  2009-07-12 14:29:31
har lært at lave mad af en ukrainsk kvinde i england under den pakistanske svigermors kritiske øjne ;) ingen olie i dejen, lidt grahamsmel i hvedemelet så minder det om det rigtige chapati-mel OG smid hvert brød kort over en gasflamme til sidst, så hæver den til kugler. her kan campingblus bruges, hvis man ikke har gas i huset.

Myse.  -  2008-12-09 19:31:22
det smager vildt godt. især hvis man får noget rigtigt chicken masala til a dyppe chapatien i.

g  -  2007-10-23 09:14:14
godti kergyn srthk

ingrid  -  2007-05-20 13:45:36
Det smager simpelthen FOR delikat!!

Daniel  -  2007-02-09 13:58:17
Det smager godt :-)

huma  -  0000-00-00 00:00:00
hvis man blander lidt grahamsmel i, bliver det mere "autentisk" :)

Kim  -  0000-00-00 00:00:00
nu er jeg afhængig af chapati hehehehe

amian  -  0000-00-00 00:00:00
det er simpelthen lækkert

maja  -  0000-00-00 00:00:00
de er lækre

Amina  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig pakistansk, det er bare godt. Man kan evt. bruge smør istedet for olien. Lækkert.

David  -  0000-00-00 00:00:00
That's tasty

Inge  -  0000-00-00 00:00:00
Elegant.

Kim Hansen  -  0000-00-00 00:00:00
Utrolig let at lave og ekstremt lækkert.

Ashia  -  0000-00-00 00:00:00
Se det er den rigtige måde at lave chapati på... Meget lækkert

lisbet pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
det smager pragtfuldt