Chapati Pakistanske

Chapati Pakistanske, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 4 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Pakistan

PakistanIndsendt :      Red:

Chapati Pakistanske, billede 4 Chapati Pakistanske, billede 1 Chapati Pakistanske, billede 2 Chapati Pakistanske, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Fuldkornshvedemel
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Bland det hele sammen og del dejen i 4 boller.

Form dem til små pandekager og rul dem ud på melet bord til de er tynde og ca. 20 cm i diameter.

Bages på en tør pande. Olie nok i dejen — ellers pensel ganske lidt olie på panden. Mens det bages på panden drejes og trykkes det let. Vendes og gentag til brødet er bagt.

Hold brødene varme i et klæde i en kurv eller andet.

Brødet bruges normalt som "kniv og gaffel" det rives i mindre stykker og bruges til at skovle ris og andet godt ind i munden med.

Tips:

Chapati eller Atta mel er fintmalet fuldkornshvedemel, den er finere end den fuldkornshvedemel vi kan købe i Danmark. Så brug evt. 2 del fuldkornshvedemel og 1 del almindeligt hvedemel, til er det ca. 165 g. fuldkorns og 85 g. almindelig.

Rigtig chapati/atta mel er bedst.


karakterer:
Opskriften er vist 51091 gange,
og udskrevet 941 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (78 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3818 (909 kcal)
KJ pr. stk. 954 (227 kcal)
Vægt ialt 416 gram
Vægt pr. stk. 104 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 917 KJ (218 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 36.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-04-11 16:32:56
40-60 sek. på hver side skulle være nok og så hen over en gasflamme for at poppe op

mads  -  2012-05-14 18:58:40
vi blev nødt til og stege dem i rigeligt olie ellers blev de meget dej agtige

mads  -  2012-05-14 16:35:51
de smager bare kanon godt sammen med noget indisk dahl. i love it

h.a.m  -  2010-04-11 20:04:55
pakistanske chapati de bedste af slagsen

sara  -  2009-11-15 17:33:55
Jeg håber at det smage godt!!!

henriette  -  2009-07-12 14:29:31
har lært at lave mad af en ukrainsk kvinde i england under den pakistanske svigermors kritiske øjne ;) ingen olie i dejen, lidt grahamsmel i hvedemelet så minder det om det rigtige chapati-mel OG smid hvert brød kort over en gasflamme til sidst, så hæver den til kugler. her kan campingblus bruges, hvis man ikke har gas i huset.

Myse.  -  2008-12-09 19:31:22
det smager vildt godt. især hvis man får noget rigtigt chicken masala til a dyppe chapatien i.

g  -  2007-10-23 09:14:14
godti kergyn srthk

ingrid  -  2007-05-20 13:45:36
Det smager simpelthen FOR delikat!!

Daniel  -  2007-02-09 13:58:17
Det smager godt :-)

huma  -  0000-00-00 00:00:00
hvis man blander lidt grahamsmel i, bliver det mere "autentisk" :)

Kim  -  0000-00-00 00:00:00
nu er jeg afhængig af chapati hehehehe

amian  -  0000-00-00 00:00:00
det er simpelthen lækkert

maja  -  0000-00-00 00:00:00
de er lækre

Amina  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig pakistansk, det er bare godt. Man kan evt. bruge smør istedet for olien. Lækkert.

David  -  0000-00-00 00:00:00
That's tasty

Inge  -  0000-00-00 00:00:00
Elegant.

Kim Hansen  -  0000-00-00 00:00:00
Utrolig let at lave og ekstremt lækkert.

Ashia  -  0000-00-00 00:00:00
Se det er den rigtige måde at lave chapati på... Meget lækkert

lisbet pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
det smager pragtfuldt