Skinke-gulerodstærte

Skinke-gulerodstærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Carina.Erica

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
125 g.hvedemel
75 g.koldt smør/margarine i tern
1 knsp.salt
 En smule koldt vand
 
 Fyld:
200 g.skinkekød i små tern
4 mellemstore revne gulerødder
0.5 finthakket løg
3-4 fedfinthakket hvidløg
3 æg
0.75 dl.mælk
100 g.revet ost
 salt
 peber
 basilikum
 vineddike eller balsamico
 
Opskrift:
Start med at skære skinkekødet i små tern og mariner det i salt, peber, balsamico/eddike og lidt basilikum et par timer før eller aftenen før.

Smuldr smørret i melet sammen med saltet. Tilsæt en lille smule koldt vand til dejen hænger sammen og rul den ud til en cirkel 4 cm bredere end tærteformen. Smør formen med olie/margarine og læg dejen heri. Dejen stilles nu køligt en halv time, mens ovnen forvarmer til 200 grader.

Imens svitses løg, hvidløg og kød på en godt varm pande og stilles til afkøling. Gulerødderne vaskes og rives på den grove side.

Æg, mælk, salt, peber, basilikum og revet ost piskes sammen og stilles køligt.

Dejen dækkes med bagepapir og linser lægges i for at holde på formen. Den bages nu i 10 min. med linserne i og derefter 5 min. uden.

Nu skrues ovnen ned til 160 grader og kød og gulerødder fordeles i formen. Æggeblandingen hældes over, så det er godt fordelt. Det hele bages nu i 35-40 min. og hviler derefter i 5-10 min.

Tips:

Hvis tærten serveres som den er uden tilbehør er der nok til fire personer. Hvis man serverer en frisk salat til, skulle den række til seks personer. Kødet kan marineres efter smag. Jeg har valgt basilikum, men oregano, merian eller timian kan også bruges. Hvis man ikke spiser svinekød, kan skinke og gulerod let byttes ud med kylling og tomat. Bagetiden skal da forøges med 5-10 minutter pga. den ekstra væde fra tomaterne. God fornøjelse





karakterer:
Opskriften er vist 10007 gange,
og udskrevet 272 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu