Tærte med brocoli, bacon og feta ost

Tærte med brocoli, bacon og feta ost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Bacon

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sofie Mathilde

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
1 dl.fuldkornshvedemel
2 dl.hvedemel
0.5 tsk.groft salt
100 g.smør
2 spsk.koldt vand
 
 Fyld:
1 løg
 Feta ost (køb en god feta ost)
 Bacontern 1. pakke
 Broccoli
 Hasselnødder (ca. 50 - 100 g)
1 poserevet ost
250 g.Hytteost
2-4 spsk.creme fraiche
2-3 æg
 salt
 peber
 timian
 
Opskrift:
Dej:
Fuldkornsmel, hvedemel og salt blandes i en skål. Tilsæt derefter smøret (smeltet). Samlel hurtig deenmed vandet. Rul derefter dejen ud, så den passer i tærte formen.

Fyld:
Løget skæres ud i ringe, og puttes i bunden af tærteformen. Fetaosten skæres ud, og ligges oven på (vurder selv mængden). Kog den ønskede mængde broccoli (ca. et halv hoved) i 5-6 min. Vandet hældes derefter af, og broccolien tilsættes. (TIP: Hvis du koger broccolien uden låg, bliver farven flottere!!) Bacontern steges på panden, og tilsættes derefter. Som det sidste af fyldet tilsættes de hakkede hasselnødder.

De 3 æg piskes sammen i en skål. Salt, peber og timian tilsættes. Når det er rørt sammen, tilsættes hytteost og creme fraiche. Det røres forsigtigt sammen, og hældes over tærten, så fyldet dækkes.
Og som det siste pyntes tærten med revet ost.


Tærten bages ved 200 grader, i 30 - 40 min.

Tips:

Hvis man vil slippe for beskidte skåle og fingre kan man også købe en blandingsdej hvor der kun skal tilsættes vand. De smager ligeså godt.

Man kan forbage tærtebunden ca. 10 min, før fyldes puttes i. Så bliver den ofte mere sprød.





karakterer:
Opskriften er vist 28105 gange,
og udskrevet 741 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-30 10:45:32
Som kæmpe oste-elsker kan denne tærte varmt anbefales. Superlækker! Tak