Morgianes kylling

Morgianes kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Knud Erik

Indsendt :



Ingredienser:
1 kylling, gerne med indmad
 mel til panering af kyllingestykker
1 løg
1 fedhvidløg
15 g.smør
1 spsk.olie
0.5 tsk.karry
 
 Sauce:
25 g.tomatpure
0.5 mokkaskefuld safran (kan erstattes af gurkemeje)
0.5 tsk.ingefær
0.25 mokkaskefuld cayennepeber
0.5 stor tsk. stødt kanel
1 tsk.gurkemeje
 Piskefløde
 
 Tilbehør:
 ris
 champignon
 
Opskrift:
Kylingen parteres, så skrog og vinger kan anvendes til suppe.

I god tid koges der suppe på skrog og vinger. 1/2 liter vand pr kylling. Henstår til retten tilberedes.

Finthakkede løg svitses i gryde med smør Ovenpå drysses hvidløg Løg og hvidløg fjernes fra gryden igen. Kyllingestykkerne paneres i mel og brunes i smør, olie og karry.

Lidt fedtstof fra bruningen og tomatpure opvarmes let i en lille gryde. Krydderierne til saucen blandes op med lidt suppe i en kop og kommes i tomatpureen.

Suppen hældes over kyllingestykkerne (ca. 1/2 op på stykkerne) og krydderiblandingen i koppen hældes over.

Kødet i suppen og krydderiblandingen simrer under låg ca. 1/2 time.

Sucen rundes med piskefløde.


Serveres med ris og champignon der hældes over dem

Tips:

Nogle gange snyder jeg lidt/meget. Jeg køber kyllingestykkerne billigt som frosne. Derefter laver jeg en suppe af suppeterninger (kylling). Ellers er arbejdsgangen den samme, men det tager noget mindre tid. Med tiden lærer man at planlægge retten mere effektivt. Gæster er vilde med denne ret


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (8 stemmer)

Opskriften er vist 4784 gange,
og udskrevet 60 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu