Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Græske kartofler

Græske kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Græske kartofler, billede 4 Græske kartofler, billede 1 Græske kartofler, billede 2 Græske kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
1 bdt. Timian, tørret
2 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Skrub kartoflerne og skær i både og med olie, citronsaft og skal, salt, peber og timian.

Steges i ovn ved 200 grader alm ovn / 180 varmluft i 45 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (204 stemmer)

Opskriften er vist 206645 gange,
og udskrevet 6143 gange.


Energi:
KJ total 7014 (1670 kcal)
KJ pr. Pers. 1753 (417 kcal)
Vægt ialt 1290 gram
Vægt pr. Pers. 322 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 543 KJ (129 kcal)
Protein 1.6 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 15.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hvidløgselskeren  -  2013-11-29 19:36:54
Jeg troede faktisk ikke at der fandtes Græsk mad uden hvidløg???


Amanda og Emily  -  2010-04-13 10:42:31
vi elsker katoftofler det er der ingen der kan tage fra os vi har smagt det det er sertiøst lækkert


J.Lund  -  2010-02-22 00:03:07
1 dl olie er alt for meget når det er til en med diabetes. 1 spsk olie og 1 spsk vand i en pose blandet med kryderier og tilsæt så kartoflerne. Vend kartoflerne jævnligt så de ikke brænder fast.


Erfaren diabetiker  -  2008-10-20 20:43:46
Hvis disse kartofler skal spises af en diabetiker, bør der kun bruges meget lidt olie - allerhøjst ½ dl. Desuden anbefales det, at diabetikere bruger rapsolie i stedet for olivenolie, det er meget bedre for kolesteroltallet.


jyden  -  2008-08-12 00:12:59
hmm, har ingen middelhavssalt,så kan nok ikke lave den..... den bliver sikkert vild dårlig hvis man bruger salt der er købt i netto


Den søde<3  -  2008-05-15 08:29:30
Uf lækkert lige som migXD<3 Det smager godt!


Jakob  -  2008-03-29 15:55:04
De skal helst være spøde og efter min mening passer de super skønt til en lammekølle og må gerne være i oven samtidig.


  -  2008-02-25 15:26:52
Græske kartofler får mest smag og bedste konsistens MED skræl


nadine  -  2007-11-15 19:43:28
mmmmmmmmmmm.........................rigtig gode jeg elsker kartofler


Morten  -  2007-10-27 18:21:39
Frikadeller ville være det ultimative match :D, har selv gjort det, og det smager fantástico :D


en halvgræker  -  2007-08-08 16:49:05
græske kartofter tilberedes UDEN skræl og ikke være sprøde helst store let melede kartofler og tænk ikke på hverken at smøre ovnfadet eller bruge bagepapir der skal nemlig være vand i ovnfadet tilsat rigelig olivenolie frisk citron groft salt peber og timian...det græsk :-)


Malene  -  2007-07-23 15:41:39
hva vil smage godt til? (kød)


Kenneth  -  2007-06-26 00:15:17
Et godt tip til at undgå at kartoflerne brænder fast, er at varme bradepanden op sammen med ovnen. Så behøves der ikke olie.


PeterN  -  2007-06-09 05:23:23
Hvis man ikke vil have kartoflerne til at brænde fast i en bradepande - så dækker man da bunden i bradepanden med olie først.


Per  -  2007-05-12 22:55:21
Pas på med citronen, jeg brugte saften fra 1 citron og jeg syntes det var rigeligt.


Per  -  2007-05-07 11:54:04
Jeg plejer at vende kartofler og olie i en skål, og så lægger jeg bagepapir i bradepanden for at kartoflerne ikke skal side fast.


vestjyden  -  0000-00-00 00:00:00
istedet for at pensle kartoflerne, kan man fylde det hele i en pose og ryste posen godt og heldes derefter ude på bradepanden