Kalv i dild

Kalv i dild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetykkam uden ben

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn kok

Indsendt :      Red :
Kalv i dild, billede 4 Kalv i dild, billede 1 Kalv i dild, billede 2 Kalv i dild, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalvetykkam
   
  Visk:
  porretop
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Laurbærblade
8 Peberkorn, sorte
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1000 gram Kartofler, nye
   
Opskrift:
Kødet skæres i store tern som lægges i en gryde, dækkes til med vand og bringes i kog og koger et par minutter. Kødet tages op og skylles godt og vandet hældes væk og gryden skylles.

Kødet lægges tilbage i gryden sammen med en visk, laurbærblad, salt og peberkorn. Vand hældes over så det dækker og gryden bringes i kog. Skru ned for varmen og lad det nu småsimrer 1 time til 1½.

Kødet tages op og holdes varmt, suppen kan evt. koges lidt ned dette giver mere smag til sovsen. Kogevandet sigtes over i en skål.

Smør eller margarine smeltes i gryden og melet røres i, spædes op med kogevand lidt efter lidt sammen med fløden og koges godt igennem.

Kødet lægges i saucen sammen med den fintklippet dild.

Serveres med nye kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 39130 gange,
og udskrevet 6880 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14784 (3520 kcal)
KJ pr. Pers. 3696 (880 kcal)
Vægt ialt 2456 gram
Vægt pr. Pers. 614 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 601 KJ (143 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 9.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-04-25 16:57:36
Man må ikke skylle kød som skal gemmes i køleskabet. Så kan kødet blive slimet. Det gælder ikke for kød der skal straks koges.

  -   2020-07-04 19:39:49
Hvorfor må man ikke skylle kødet? Kødet skylles for at få urenheder væk og en pænere hvis sovs, men det er ikke strængt nødvendigt at gøre.

  -   2020-07-03 09:43:08
Man må da ikke skylle kød...