Karryduftende kylling

Karryduftende kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :



Ingredienser:
4 kyllingebryster uden skind
4 tsk.vegetabilsk olie
2 løg
8 tsk.karrypasta
1 dl.skoldede og smuttede mandler
4 tsk.jordnøddesmør
1 ds.tomater (400 g)
1 dl.letmælksyoghurt naturel
 salt
 peber
 evt.karry
 
 frisk koriander eller mynte til garnering
 
Opskrift:
Skær hvert kyllingebryst i fire dele. Opvarm olien på en teflonpande ved jævn varme. Brun kyllingen under omrøring, dæk til og stil til side.
Pil løgene og del dem i kvarte. Findel løg, karrypasta, mandler og jordnøddesmør i en foodprocessor eller blender, til en grovkornet creme.
Bland løgcremen med kyllingen og steg ved svag varme under omrøring i 2 min.
Tilsæt tomaterne og skru op til jævn varme. Bring i kog under omrøring. Skru ned, læg låg på og lad det simre 10-15 min, til kyllingen er gennemkogt.
Tilsæt yoghurt og varm forsigtigt op. Smag til med salt, peber og evt. lidt karry. Garnér med koriander eller mynte og servér.

Variantion:
Kyllingen kan erstattes med 500 g tern af lamme- eller oksekød.

Tips:

Pr. Portion: Energi: Kcal 336 = kJ 1411 Kulhydrat 12 g Protein 36 g Fedt 16 g (43%) Fibre 4 g


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 9985 gange,
og udskrevet 164 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

C. Larsen  -  2009-12-14 01:06:14
Jeg brugte denne opskrift, med en anelse mere karry, og med kyllingelår med rygstykke. 2 naboer ringede på, og spurgte hvad jeg lavede, for det duftede "sindssygt" godt i opgangen!!!. De fik opskriften printet, og 4 dage senere, kunne vi dufte - det samme blive lavet i opgangen!! Tilføjer 3-4 hvidløg i karryen.