Karry-krydret lam med linser

Karry-krydret lam med linser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :



Ingredienser:
500 g.magert udbenet lammekød til stuvning - skåret i store tern
1 strøgen spsk. spidskommenpulver
1 strøgen tsk. gurkemejepulver
2 fedhvidløg - knust
1 rød chili - udkernet og hakket
2.5 cm.ingefærrod - skrællet og revet
2 spsk.rapsolie
1 løg - hakket
400 g.hakket tomat på dåse
2 spsk.eddike
175 g.røde linser - skyllet
1 pakke tortillaer
 frisk hakkede korianderblade til servering
 
Opskrift:
Kom lammekødet i en dyb beholder, der kan lukkes tæt, tilsæt krydderier, hvidløg, chili, ingefær og 1 strøgen tsk. salt. Rør og bland godt, læg tætsluttende låg på og stil det i køleskab i mindst 30 minutter.
Opvarm rapsolien i en stor, ildfast serveringsgryde. Tilsæt løget og svits ved jævn varme i 5 minutter. Kom lammekødet i og fortsæt i 10 minutter, vend kødet til det er brunet overalt.
tilsæt de hakkede tomater, eddike, 450 ml kogende vand og de røde linser og bring gryden i kog. Skru ned for varmen og kog uden låg i 30 minutter, rør af og til, til saucen er kraftig og kødet mørt.
Tag tortillaerne ud af pakken og rul dem sammen. Pak dem i fedttæt papir eller bagepapir, vrid og "lås" enderne. De lægges i mikrobølgeovn og varmes igennem. Spred lammestuvningen ud på tortillaerne, drys med frisk koriander og rul tortillaerne sammen før servering.

Server det med en sprød grøn salat og revne gulerødder, hver dryppet med lidt almindelig malteddike.

Tips:

Forberedelse: 15 minutter Stege/kogetid: 1 time 50 minutter Per portion (tortillaer ikke medregnet): 340 kalorier, 16 g fedt, 14 g kulhydrater


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7470 gange,
og udskrevet 118 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu