Kartoffel- auberginegratin med græske frikadeller

Kartoffel- auberginegratin med græske frikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 5 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandKilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn kok

Indsendt :


Kartoffel- auberginegratin med græske frikadeller, billede 4 Kartoffel- auberginegratin med græske frikadeller, billede 1 Kartoffel- auberginegratin med græske frikadeller, billede 2 Kartoffel- auberginegratin med græske frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
500 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Oregano, frisk
1 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
100 gram Feta. 50+
1 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Græske frikadeller:
1000 gram Lammekød, hakket
200 gram Feta. 50+
1 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
2 spsk. Oregano, frisk
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
   
Opskrift:
Kartoflerne skæres i tynde skiver (1 mm) Løgene hakkes fint. Kartofler, løg, presset hvidløg og finthakket oregano vendes i en skål med olie, salt og peber. Lægges i et smurt ildfast fad som sættes i ovnen 45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.

Auberginer skæres i skiver ca. 1 mm. Vendes med olie og smuldret feta, lægges over kartoflerne, Fadet sættes i ovnen yderligere 45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.


Frikadeller:
Hvidløget presses og krydderurterne hakkes fint, citronskallen rives fint. Farsen æltes godt sammen og hviler en ½ time.

Farsen formes til små frikadeller som sættes på pande i olivenolie. Steges ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side.


Servering:
Server gratinen med græske frikadeller tatiki og evt. lidt olie fra frikadellerne. Drys med friskhakket oregano


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (12 stemmer)

Opskriften er vist 44117 gange,
og udskrevet 2408 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 24005 (5715 kcal)
KJ pr. Pers. 4801 (1143 kcal)
Vægt ialt 3980 gram
Vægt pr. Pers. 796 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 603 KJ (143 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2013-03-14 18:10:25
Brugt gorgonzola ost i stedet for feta.. Smager lækkert

Leif  -  2008-08-04 12:04:48
Alletiders gratin - passer til meget andet end frikadeller - velegnet sammen tzaziki - pas på ikke at give auberginerne for meget, så tørrer de ind.

lis  -  2007-07-21 10:21:29
helt viunderlig ret

Pernile  -  2007-07-13 11:38:20
Jeg tilsatte hakkede grønne oliven og sløjfede saltet

Line  -  2007-07-10 21:05:50
Jeg fik ikke lavet gratinen og kan derfor kun udtale mig om frikadellerne: Super lækre frikadeller. Jeg tilsatte 1 revet squash i stedet for de sidste 500 g. oksekød. Derudover tilsatte jeg noget vand hvilket gave en mere medgørlig konsistens.