Risotto med laks

Risotto med laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Tilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :      Red:

Risotto med laks, billede 4 Risotto med laks, billede 1 Risotto med laks, billede 2 Risotto med laks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Chili, flager
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
360 gram Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 90 gram.
3 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
11 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
50 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Pynt:
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   
Opskrift:
Laksefileten deles i 4 strimler som lægges i et smurt fad. Vand og hvidvin hældes ved og salt drysses over. Dæk med Vitawrap. Stilles i mikroovnen ved 900w. i 5 minutter. Bouillonen kasseres. Stil til side mens risottoen laves.

Risotto:
Svits finthakket løg og presset hvidløg i olie. tilsæt ris og svits med i 2 minuter. Tilsæt hvidvinen af et par gange og lad den dampe ind mellem hver gang. Tilsæt så bouillon af flere gange og lade det dampe/koge ind mellem hver gang. Risotto skal have en konsistens af ikke for fast grød.

laksen plukkes/flages og vendes i risottoen sammen med revet parmesan og varmer med et par minutter.

Smages forsigtigt til med salt da bouillonen kan være salt.

Tips:

Tilføj evt. rejer eller aspargessnitter.


karakterer:
Opskriften er vist 345 gange,
og udskrevet 8 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11865 (2825 kcal)
KJ pr. Pers. 2966 (706 kcal)
Vægt ialt 2592 gram
Vægt pr. Pers. 648 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 457 KJ (108 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 11.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu