Gulerodskage diabetes

Gulerodskage diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red:

Gulerodskage diabetes, billede 4 Gulerodskage diabetes, billede 1 Gulerodskage diabetes, billede 2 Gulerodskage diabetes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

160 gram Perfect Fit Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

325 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
  Ostecreme:
100 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
90 gram Perfect Florsød
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Æggene piskes godt.
Hvedemel, sødemiddel, bagepulver og kanel blandes og sigtes i.

Gulerødderne skrælles og rives groft eller fint. Olien og de revne gulerødder vendes forsigtigt i. Dejen hældes i en smurt bradepande ca. 23x33 cm.

Kagen bages ved 175 grader C. alm. ovn på næstnederste ovnrille i 35-40 minutter.

Tips:

Perfect Fit og Perfect florsød er sødemidler.


karakterer:
Opskriften er vist 144990 gange,
og udskrevet 6401 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (64 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10920 (2600 kcal)
KJ pr. Pers. 910 (216 kcal)
Vægt ialt 1319 gram
Vægt pr. Pers. 109 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 827 KJ (197 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 18.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

ruth  -  2020-07-16 08:22:09
SUPER god kage , men for meget sødemiddel, næste gang bruger jeg 25 g.. mindre. jeg piskede 2 af hviderne seperat, tilføjede 2 store tesk. HUSK , pisket sammen med æggene. bagte i 2 runde aluforme, og dryssede godt med hakkede hasselnødder ovenpå inden de blev bagt... glæder mig til at servere for min svigersøn der lige har fået diabetes

Susanna  -  2015-06-13 14:46:39
Hej ! Tænker på om kagen kan fryses ?

Pia Christiansen  -  2014-03-20 10:50:33
Jeg bagte dem i muffinsform og de blev super gode. I stedet for hvede mel kom jeg grahamsmel i og de blev bare super alle var vilde med dem. Så kom jeg ca 50 gram hakket mandler og nødder i dem og det gjorde dem ikke ringere.

Charlotte  -  2012-04-08 13:16:16
Smager super godt med lidt hakkede hasselnødder i.

Gerda  -  2012-03-22 18:38:53
dejlig kage, fin konsistens og højde. Lykkedes ved første forsøg

TaniaPN  -  2010-11-29 18:23:57
Så er kagerne kommet ud af ovnen, og de blev super gode. Jeg havde ikke lige en bradepande der passede så de kom i muffins forme istedet for, jeg gav dem omkring 15 min i 175* varmluft ovn. Jeg kan varmt anbefale denne opskrift.

  -  2010-03-18 10:05:03
Lækker lækker kage. Jeg lavede den endnu sundere og den var stadig lækker. Jeg erstattede sukkeret med et stort revet æble. Halvdelen af hvedemelet blev skiftet ud med fuldkorns speltmel. derudover tilsatte jeg lidt revet citronskal og 2 dl solsikkekerner. Min datter på knap 4 år elsker den sundere version ligeså meget som den originale

st  -  2008-11-27 18:23:00
jeg syndes den er regtig god og ungerne er helt vilde med den så jeg kan anbefale den men det er smag og behag hvad man kan lide

hpelsen  -  2008-05-12 19:03:00
har bagt kagen i dag, og den minder meget om en anden alm. opskrift jeg har, hvor der tilsættes ½ tsk salt, det vil jeg prøve næste jeg bager denne kage, da den er lidt fersk, men ellers rigtig god.

hpelsen  -  2008-05-08 09:15:53
Generelle bagetips: Oppiskede deje (lagkage, roulade etc.) Det bedste resultat opnås ved at piske de tempererede æg op i ca. 1 min. med el-pisker og derefter sænke hastigheden mens der drysses Atwel i. Efter oppiskning vendes den sigtede blanding af mel/kartoffelmel/bagepulver i æggemassen. Bages ved 190-200°C i alm. ovn. Rørte deje (formkager, rørekager etc.) Rør altid margarinen/fedtstoffet blødt, tilsæt derefter den sigtede blanding af tørdele (mel/Atwel/bagepulver etc.) og tilsæt til sidst den samlede mængde væske (mælk/vand/æg etc.)

tulle  -  2008-04-02 18:20:36
nej det gør min ikke

nuller  -  2007-09-04 16:54:34
ja

Malene og Maria  -  2007-08-02 16:39:27
Bliver jeres også helt flad?

Talla  -  2007-06-19 20:22:09
Den er MEGA god :-)

Mia.  -  0000-00-00 00:00:00
god opskrift.