Ungarsk risret

Ungarsk risret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt af : jamajo

Indsendt :



Ingredienser:
500 g.hakket oksefars max. 10%
400 g.kogte ris
2 løg
2 fedhvidløg
2 ds.flåede og hakkede tomater
3 peberfrugter (gerne forskellige farver)
5 tomater
 salt
 peber
 paprika
5 dl.creme fraiche 18 %
 
 grove flutes og salat
 
Opskrift:
svits snittet løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt oksefarsen og lad det brune. Tilsæt derefter hk.tomater, salt, peber og paprika. Lad simre nogle minutter eller til kødet er brunet.
Peberfrugter og tomater skiveskæres.
Smør et ovnfast fad. Læg lagvis ris, oksekød, tomater og peberfrugt. Drys lidt paprika mellem lagene og slut af med ris. Ovenpå det sidste lag, fordeles cremefraichen og evt. revet ost. fadet tildækkes og sættes i en 200 g. varm ovn i ca tre kvarter eller til cremefraichen trækker ned i retten.
Serveres med grove flutes og en blandet salat. Velbekomme!

Tips:

Der kan tilsættes mere hvidløg eller det kan udelades. Efter behag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (21 stemmer)

Opskriften er vist 26406 gange,
og udskrevet 866 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

clementina  -  2012-11-08 21:48:05
En god ret, men for lidt ris... Vil foreslå ca 6-700 g kogte ris til retten. Men smager super!!!

Søren  -  2011-08-17 14:20:36
Tilsæt 2-3 dl vand til kødet ellers bliver den alt for tør og risene får ikke nok..

  -  2008-10-20 16:18:02
Er lige ved at lave den er meget spændt på at smage den. Synes det virkede som meget lidt ris. Det var jo stor set ikke nok til 2 lag.