Jordbærtærte med chokolade 02

Jordbærtærte med chokolade 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Coco

Indsendt :      Red :
Jordbærtærte med chokolade 02, billede 4 Jordbærtærte med chokolade 02, billede 1 Jordbærtærte med chokolade 02, billede 2 Jordbærtærte med chokolade 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Kagecreme:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
200 gram Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smørret smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen samles hurtigt og lægges i køleskabet ca. 1 time. Dejen kan også laves i en foodprocessor.
En tærteform beklædes med dejen. Bages ca. 15 min. ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnribbe. Afkøles.

Chokoladen smeltes sammen med smørret. Tærtebunden beklædes med chokoladen.

Æg, sukker, majsstivelse og mælk piskes sammen i en gryde og varmes op under piskning. Vanilie piskes i. Cremen må ikke koge.
Når cremen er afkølet piskes flødes til skum og vendes i cremen.

Cremen fordeles i tærtebunden. Jordbærrene fordeles over cremen.

Ribsgeléen smeltes til den er tykflydende. Geléen røres igennem og hældes over jordbærrene. - Hvis alle jordbær er helt dækket, kan tærten holde sig længere.
Tærten sættes koldt, til geléen er stivnet.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 95147 gange,
og udskrevet 1680 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15328 (3649 kcal)
KJ pr. Pers. 2554 (608 kcal)
Vægt ialt 1656 gram
Vægt pr. Pers. 276 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 925 KJ (220 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 24.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-03-07 17:19:22
Det tager godt nok lang tid at piske creme sammen. Kan man blande det med skummet og lade det stå i køleskabet natten over?

  -   2014-04-04 07:35:48
Ser rigtig lækker ud! Kan man ikke bruge andet end majsstivelse?:-)

  -   2013-10-15 12:35:20
Kan man evt. bruge andre frugter til kagen? fx. kirsebær? og ville du stadig bruge ribsgele så?

  -   2013-04-20 16:55:42
Vil høre om der ikke skal en æggeblomme til at samle dejen?

  -   2012-11-24 14:40:09
Grunden til at cremen kan blive tynd er fordi man ikke vender flødeskummen i ROLIGT og forsigtigt tempo. Det kan ødelægge hele cremen. Det er ligesom chokolademousse

  -   2012-01-19 14:52:38
Jeg droppede det der med at stå og lave det hele fra bunden af, så jeg købte både tærtebunde samt kagecremen. Det smagte rigtig godt :-)

  -   2011-05-20 20:55:40
Jeg har lige lavet den. Den var helt galt med kagecremen. Den blev helt tynd og kunne derfor ikke rigtig bruges.

  -   2011-03-31 13:26:17
Daamn den ser god ud! Skal helt sikkert prøves af! (:

  -   2008-06-25 15:42:33
Det er den bedste jordbærtærte jeg har smag, familie, venner og kolleger er helt vilde. Tak for opskriften