Okseculotte på grill

Okseculotte på grill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Okseculotte på grill, billede 4 Okseculotte på grill, billede 1 Okseculotte på grill, billede 2 Okseculotte på grill, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Okseculotte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Start grillen op, du skal regne med ca 30 minutter med grillstarter før kullene er varme.

Culotten afmærkes, i den spids, hvorfra den kan skæres på tværs af kødtrådene. Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå. (Culotten er ridset på den led, som den skal skæres). Det er lettest at se, hvordan culotten skal skæres for, imens den er rå. Sæt derfor et mærke (kødpind eller tandstikker) i den ende af stegen, hvorfra der kan skæres på.

Culotten ridses og gnides med salt og peber og lægges på den smurte grillrist, stik evt. grilltermometer i culotten og læg låget på. Grill culotten omkring 45 minutter eller til stegetermometret viser 62 grader C.

Tag stegen ud og pak den ind i folie, lad stegen hvile ½ time eller mere inden den skæres ud.

Tips:

Temperatur:
55-60 C rødt/rosa
60-65 C svagt rosa
65 C gennemstegt





karakterer:
Opskriften er vist 99806 gange,
og udskrevet 3374 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17900 (4261 kcal)
KJ pr. Pers. 2237 (532 kcal)
Vægt ialt 2000 gram
Vægt pr. Pers. 250 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 894 KJ (213 kcal)
Protein 19.4 gram
Fedt 15.3 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-08-01 09:46:25
den er god

  -   2011-06-26 23:45:25
Put den i et ildfast fad kom en masse suppeurter i og lidt vand salt og peber lad den stege en times tid,og lad den hvile mens du laver en lækker sovs af de siede urter en slat fløde gør det ikke ringere Hans.E

  -   2010-06-28 10:56:55
Når vi laver culottested på grillen, ligger vi den på ved inddirekte stegning, når kullene er hvide, lader den stege ca. 30 min, tager den af, ligger den afdækket i ca. 15-20 min, ligger den så igen på grillen ca. 30, herefter af og trække 15-20 min. inden den skæres ud, således bliver den perfekt mør og meget saftig.

  -   2009-07-14 17:46:26
prøv at skær små lommer i stegen og sæt hvidløgsfed i. Gerne mange fed!

  -   2009-06-23 08:46:01
rigtig lækkert, god ide med at sætte kødnål i spidsen hvor man skal skære fra, super,

  -   2008-05-05 14:05:37
Prøv eventuelt at marinere stegen ind i engelsk sauce