Dhal med spinat

Dhal med spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Linser

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt af : isianalou

Indsendt :

Ingredienser:
200 g.linser
1 posefrossen helbladet spinat
 evt.1 tsk. salt
7 dl.vand
 
3 spsk.olie el ghee
1 tsk.sorte sennepsfrø
0.5 tsk.dyveldræk (indisk hing)
1 grofthakket mellemstort løg
1 tsk.sukker
1 tsk.gurkemeye
 
 Pasta:
3 fedhvidløg
2 cm.revet ingefær
0.5 tsk.chili
 
1 tsk.stødt koriander
1 tsk.spidskommen
 
Opskrift:
Linser, spinat bringes i kog i vandet, (evt sammen med salt, hvis man vil ha sin mad salt). Når det koger skrues der ned for varmen, så retten står og simre.

På en pande varmes olien sammen med sennepsfrø, når disse popper brændes dyvelsdræken af og herefter tilsættes løget. Når dette er gyldent brændes sukker og gurkemeye af ca ½ min. og herefter pastaen. Til sidst koriander og spidskommen.

Bland krydderierne godt og rør dem til sidst sammen med linserne. Simre ca. ½ times tid. Se indimellem til om der skal tilsættes ekstra vand, retten skal have konsistens som en mellemting mellem grød og suppe.

Tips:

Spises fx sammen med ris, spelt el. fladbrød og tomatsalat.


karakterer:
Opskriften er vist 23194 gange,
og udskrevet 415 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Peter  -  2016-03-09 10:34:31
Dyvelsdræk kan købes hos ASA krydderier i Torvehallerne eller ASA online.

  -  2012-06-01 13:10:33
Hvor kan man købe dyveldræk henne?

  -  2010-10-10 10:35:19
God opskrift, smager dog ikke af så meget. Jeg puttede derfor lidt ekstra af alle krydderierne i f.eks. 1 spsk i stedet for 1 tsk af koriander og spidskommen.. og at tilføje Garam masala er også godt. (Jeg kunne ikke finde noget dyveldræk)

sus.m  -  2008-08-13 21:41:48
Mums, det var jo rigtig lækkert. Så aromatisk og godt. Jeg lavede Indiske Pakora til og så en aubergine salat til (det var så ikke så indisk, men det var godt:o)

Bjørn Friborg  -  2007-07-02 20:22:09
nem og dejlig opskrift, Mange tak for tippet isianalou du er alle tiders