Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Dhal med spinat

Dhal med spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Linser

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt af : isianalou

Indsendt :





Ingredienser:
200 g.linser
1 posefrossen helbladet spinat
 evt.1 tsk. salt
7 dl.vand
 
3 spsk.olie el ghee
1 tsk.sorte sennepsfrø
0.5 tsk.dyveldræk (indisk hing)
1 grofthakket mellemstort løg
1 tsk.sukker
1 tsk.gurkemeye
 
 Pasta:
3 fedhvidløg
2 cm.revet ingefær
0.5 tsk.chili
 
1 tsk.stødt koriander
1 tsk.spidskommen
 


Opskrift:

Linser, spinat bringes i kog i vandet, (evt sammen med salt, hvis man vil ha sin mad salt). Når det koger skrues der ned for varmen, så retten står og simre.

På en pande varmes olien sammen med sennepsfrø, når disse popper brændes dyvelsdræken af og herefter tilsættes løget. Når dette er gyldent brændes sukker og gurkemeye af ca ½ min. og herefter pastaen. Til sidst koriander og spidskommen.

Bland krydderierne godt og rør dem til sidst sammen med linserne. Simre ca. ½ times tid. Se indimellem til om der skal tilsættes ekstra vand, retten skal have konsistens som en mellemting mellem grød og suppe.

Tips:

Spises fx sammen med ris, spelt el. fladbrød og tomatsalat.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (5 stemmer)

Opskriften er vist 22245 gange,
og udskrevet 393 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Peter  -  2016-03-09 10:34:31
Dyvelsdræk kan købes hos ASA krydderier i Torvehallerne eller ASA online.


  -  2012-06-01 13:10:33
Hvor kan man købe dyveldræk henne?


  -  2010-10-10 10:35:19
God opskrift, smager dog ikke af så meget. Jeg puttede derfor lidt ekstra af alle krydderierne i f.eks. 1 spsk i stedet for 1 tsk af koriander og spidskommen.. og at tilføje Garam masala er også godt. (Jeg kunne ikke finde noget dyveldræk)


sus.m  -  2008-08-13 21:41:48
Mums, det var jo rigtig lækkert. Så aromatisk og godt. Jeg lavede Indiske Pakora til og så en aubergine salat til (det var så ikke så indisk, men det var godt:o)


Bjørn Friborg  -  2007-07-02 20:22:09
nem og dejlig opskrift, Mange tak for tippet isianalou du er alle tiders