Bagt rabarbercheesekage

Bagt rabarbercheesekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Cheesecake

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Bagt rabarbercheesekage, billede 4 Bagt rabarbercheesekage, billede 1 Bagt rabarbercheesekage, billede 2 Bagt rabarbercheesekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
175 gram Digestive kiks 1 Digestive kiks vejer ca. 12 gram.
100 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
   
  Ostecreme:
500 gram Mascarpone Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde, har konsistens som creme fraiche 38%
2 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Appelsinskal, kandiseret 1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
Appelsinskal, reven 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Kompot:
400 gram Rabarber, renset vægt
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
Opskrift:
Hak kiks og mandler fint. Smelt smør og rør det med mandler og kiks. Læg bagepapir i en springform 24 cm. i diameter. Pres blandingen i, så den dækker bun­den.

Pisk flødeost, cre­me­fraiche, æg og sukker. Tilsæt syltet ap­pelsinskal, vanilje­korn og revet appelsinskal. Hæld oste­cremen i for­men, og bag i 1½ time ved 150 grader C. alm ovn på midterste rille.
Dejen hæver meget op, helt til kanten og kan klatte lidt, så læg gerne et bagepapir på risten under springformen

Rabarberkompot:
Rabarberne renses og skylles, snit dem derpå fint. Rabarber og sukker bringes langsom i kog og koger til de begynder at tykne let, der skummes af undervejs. Tilsæt husblas til den varme kompot og rør den godt igennem inden den stilles til afkøling.

Når kompotten er kølet godt af uden at være stivnet helt så fordeles den over kagen og tilbage i køleskabet til den er helt kold, gerne natten over.


karakterer:
Opskriften er vist 12532 gange,
og udskrevet 239 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 25305 (6025 kcal)
KJ pr. Pers. 2108 (502 kcal)
Vægt ialt 1836 gram
Vægt pr. Pers. 153 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1377 KJ (328 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 22.2 gram
Kulhydrat 29.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Marie  -  2010-05-19 00:15:23
Super kage, smager virkelig godt, men er dog liiidt svær at lave.