Bagt rabarbercheesekage

Bagt rabarbercheesekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Cheesecake

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Bagt rabarbercheesekage, billede 4 Bagt rabarbercheesekage, billede 1 Bagt rabarbercheesekage, billede 2 Bagt rabarbercheesekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
75 g.smør
175 g.Digestive
100 g.mandler
 
 Ostecreme:
500 g.mas­car­po­ne-flødeost
2 dl.creme fraiche
2 æg
100 g.sukker
50 g.hk. syltet appelsinskal
1 stang vanilje
 revet appelsinskal
 
 Kompot:
400 g.lange rabarberstilke
200 g.sukker
4 Husblas, blade
 
Opskrift:
Hak kiks og mandler fint. Smelt smør og rør det med mandler og kiks. Læg bagepapir i en springform 24 cm. i diameter. Pres blandingen i, så den dækker bun­den.

Pisk flødeost, cre­me­fraiche, æg og sukker. Tilsæt syltet ap­pelsinskal, vanilje­korn og revet appelsinskal. Hæld oste­cremen i for­men, og bag i 1½ time ved 150 grader C. alm ovn på midterste rille.
Dejen hæver meget op, helt til kanten og kan klatte lidt, så læg gerne et bagepapir på risten under springformen

Rabarberkompot:
Rabarberne renses og skylles, snit dem derpå fint. Rabarber og sukker bringes langsom i kog og koger til de begynder at tykne let, der skummes af undervejs. Tilsæt husblas til den varme kompot og rør den godt igennem inden den stilles til afkøling.

Når kompotten er kølet godt af uden at være stivnet helt så fordeles den over kagen og tilbage i køleskabet til den er helt kold, gerne natten over.


karakterer:
Opskriften er vist 12286 gange,
og udskrevet 223 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Marie  -  2010-05-19 00:15:23
Super kage, smager virkelig godt, men er dog liiidt svær at lave.