Bruschetta

Bruschetta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Lisbeth Lindblad

Indsendt :      Red:

Bruschetta, billede 4 Bruschetta, billede 1 Bruschetta, billede 2 Bruschetta, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Ciabattabrød 300 g. Et Ciabattabrød regner vi til 300 g.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Skær brødet i skiver på ca. 1½ cm og pensl dem med olien. Kom dem i ovnen ca. 5-10 min på 200 grader C. alm. ovn.


Del tomaterne i kvarte og fjern kernerne som kassers. Hak tomatkødet og basilium fint og bland det med presset hvidløg. Lad blandingen stå ca. 5-10 minutter og hæld så væsken fra som kommer fra tomaterne.


Kom blandingen på brødet og drys ost ovenpå. Kom i ovnen igen ca 5-10 minutter.


Beskrivelse:

Bruschetta - en traditionel appetizer fra Italien

Denne simple italienske spise har længe været en populær appetitvækker i det danske køkken. Deres smag og farver kan bringe tankerne helt tilbage til en tid for længe siden, hvor romerske handelsskibe krydsede Middelhavet med krukker fulde af hvede og vin - men, hvor stammer dette lækre stykke ristede brød med tomat egentlig fra?

En snack for italienske landmænd og olivenplukkere

Bruschetta stammer efter sigende også fra det antikke Rom - og denne appetizers navn kommer fra det gamle latinske ‘bruscare’, som betyder “at stege over kul”. Bruschetta kan bestå af mange forskellige toppings, men den mest kendte er den med tomat, hvidløg, basilikum, olivenolie og parmesan. Den er nemlig både simpel, men samtidig også utrolig smagfuld og særdeles autentisk appetizer. Hertil siges det også, at denne bruschetta blev skabt som en hyldest til det italienske flag, hvor det basilikummen repræsenterer flagets grønne farve, tomaterne er den røde farve, mens brødet er det hvide.

Hvor bruschettas helt præcist stammer fra, er svært at sige, men mange placerer dens oprindelse mellem Toscana og Lazio, to italienske regioner. Det er meget sandsynligt, at de første bruschettas blev lavet af en bonde, der ønskede at fremhæve smagen i den olie, som han selv havde produceret. Det var derfor dengang blot en snack for italienske landmænd og olivenplukkere, men i dag er den kendt som en af de lækreste antipasti, som det italienske køkken kan byde på - også her i Danmark.

karakterer:
Opskriften er vist 403614 gange,
og udskrevet 7080 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (75 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5818 (1385 kcal)
KJ pr. stk. 484 (115 kcal)
Vægt ialt 826 gram
Vægt pr. stk. 68 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 704 KJ (167 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 6.0 gram
Kulhydrat 21.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Aase  -  2021-07-08 13:50:18
Hej. Skal der ikke salt og peber i og kan jeg lave brødet dagen før?

Lisbeth   -  2020-08-09 14:13:31
Super lækkert, dejlig sprøde, bliver min favorit 🤣

Cassandra   -  2020-04-05 21:25:08
Elsker det

Pultz  -  2016-09-19 20:22:11
kan de spises kolde, når der er ost på??? Tænker på, hvor længe før, man kan lave dem, inden gæsterne, 64 stk, kommer😊

Celina   -  2016-09-02 16:59:58
Det smager rigtigt lækkert!

  -  2011-12-09 00:22:45
Hvor meget er et bundt basilikum ca?

kwj  -  2011-09-23 10:25:04
Det bliver bedst hvia man hakker tomater osv og blander det dagen før, så det kan stå og trække i køleskabet, det giver en rigtig god smag

Anita  -  2010-03-27 16:08:41
1/7 2009. God opskrift. Brugte dog ikke så meget basilikum.