Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lasange

Lasange, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Maja_R

Indsendt :


Lasange, billede 4 Lasange, billede 1 Lasange, billede 2 Lasange, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Kødsovsen:
500 g.hakket oksekød
3 løg
1-2 fedhvidløg
2 ds.flået tomater
140 g.tomatpure konc.
3-4 revne gulerødder (kan undlades)
250 g.revet knoldselleri (kan undlades)
 salt
 peber
 oregano
 basilikum
 
 Bechemelsovs:
 (Laves næsten som opbagt brun sovs)
50 g.smør
25 g.hvedemel
10 dl.Mælk (Efter behov sovsen skal ikke være alt for tyk)
 salt
 peber
 
 Endvidere:
 lasagneplader
 Revet ost
 


Opskrift:

Kødsovsen:
Løg og hvidløg svitses i en gryde i noget olie til de er klare (helst ikke brune.

Kødet tilsættes i krydden til det er brunet.

De revne gulerødder, det revne knoldselleri, de flåede tomater og tomatpuren tilsættes.

Tilsæt krydderierne og smag til, til den har en smag i kan lide, lad kødsovsen simre.


Bechemelsovs:
Smelt smøret i en gryde, derefter tilsættes melen, dette røres godt sammen så man har en mel/smør blanding.
Tilsæt mælken lidt af gangen og rør godt, så der ikke opstår klumper, og det ikke brænder på.
Når sovsen koger svagt, kan der slukkes for varmen og der smages til med salt og peber.


Lasangen:
Tag et ildfast fad og start med et lag kødsovs og lidt af sovsen og lidt os, så et lag lasangeplader, sådan fortsætter man til der næsten ikke er mere kødsovs og sovs og ost.
Når det sidste lag plader er lagt på, slutter man af med et lag kødsovs, et lag af sovsen og ost på toppen.
Der behøver ikke komme både ost og sovs i alle lagende.

herefter skal den ind i ovnen på 200 grader C. alm. ovn i 35-40 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (74 stemmer)

Opskriften er vist 108705 gange,
og udskrevet 2896 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

nicoline  -  2011-09-14 16:51:56
lækker nem at lave


  -  2010-07-07 20:15:34
Det er en rigtig god lasange, men når der står en "klat" smør i bechemelsovsen, skal der næsten en hel spiseske smør i men eller god opskrift ;)


børge børgesen   -  2010-01-14 18:09:37
Lasangen var rigtig god


Mette  -  2009-10-10 17:29:55
Den smager rigtig godt.. :o)


mathias  -  2009-03-26 15:22:35
jeg har selv prøvet den Den Er Super. ¥º…„


Marc Jensen  -  2008-03-26 10:35:53
Jeg syndes den god og en lækker rat