Chili-pasta a lá Shawarmabar

Chili-pasta a lá Shawarmabar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Chili

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt af : Birger

Indsendt :

Ingredienser:
80 g.Tørrede chili (i flager)
2 ds.Tomatkoncentrat (pure eller pasta)
2 dl.Smagsneutral olie (vindruekerne eller raps)
1 fedHvidløg
1 spsk.Sukker
1 spsk.Ketchup (sød eksempelvis Heinz)
1 spsk.citronsaft
1 knsp.Spidskommen
 
Opskrift:
Alle indgredienser skal blot blandes sammen.

Tips:

Ovenstående er kun et forslag til blandingsforhold. Man kan sagtens blive ved med at ´brygge´ videre på pastaen. Det der kan være udfordringen med denne opskrift de første par gange den laves, er at man ikke med det samme kan smage hvordan det endelige resulat ender med at smage. Dette skyldes at chilien skal have lidt tid til at trække ud i olien. Dette vil normalt tage et døgns tid. De vigtigste ´parametre´ der kan skrues på for at ændre smagen, er mængden af chili, mængden af hvidløg, og til dels mængden af spidskommen. Sukker og/eller sød ketchup har kun til opgave at gøre smagen mere rund, og citronsaften gøre pastaen mere frisk i smagen. Det der er vigtigt er, at al chili-pastaen er dækket af olie. Dette giver en næsten ubegrænset holdbarhed i køleskab.


karakterer:
Opskriften er vist 34477 gange,
og udskrevet 588 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mark  -  2011-11-05 18:26:49
Endelig fandt jeg en opskrift som den de har på shawarmabarene!!!! Rigtig god opskrift! Den smager rigtig godt :-) Elsker chili

Gitte  -  2007-11-02 16:52:16
utrolig nem og lækker opskrift., som er nem at tilpasse til ens egen smag.