Kylling til Påske og Pinse, klassisk

Kylling til Påske og Pinse, klassisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bente

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
2 kyllinger à 1600-1800 gr.
 salt
 peber
75 g.margarine
1-1.5 dl.vand
3-4 dl.fløde
 masser af kruspersille
 
Opskrift:
Skyl, rens og tør kyllingerne. Skyld pesillen grundigt. Krydr kyllingerne indvendigt med salt og peber, gerne en peberblanding (Santa Maria)og fyld med persille. Luk for åbningen med en kødnål. Brug bomulds- eller kødgarn til at holde vinger og lår ind til kroppen ved f.eks. at lægge garnet over brystet, omkring vingerne, lav et kryds nede ved lårenderne omkring lårene, træk snoren op til vingerne og slå en knude, så det hele er samlet.

smelt fedstoffet i en stor gryde og brun kyllingerne pænt på alle sider sammen med hals, hjerte og kråse (leveren gemmes og fryses). hæld vand ved og 1 dl fløde. Kyllingerne steges møre (prøv at stikke i låret med en kødnål)i ca. 60-75 min, vendes et par gange under stegetinden.

Kyllingerne, hals og kråse tages op og holdes varme.
Stegeskyen bringes i kog, tilsættes en meljævning og resten af fløden samt madkulør, smag sovsen til med evt. salt og peber.

Kyllingerne parteres kvarter (den rygben) -serves på et varmet fad med lidt af sovsen hældt over og et drys frishakket persille, Resten af sovsen i en varm sovseskål.

Serveres med kartofler, gammeldags agurkesalat, dansk hovedsalat i "fløde -citron-sukker dressing", og evt. rabarberkompot.

Tips:

Kyllingerne kan med fordel steges i en trykkoger på ca. 25-30 min. og lad trykkogeren køle af af sig selv. Før partering kan man evt give kyllingerne ca. 4-5 min. under grill for at få brystskindet og lårene sprøde.


karakterer:
Opskriften er vist 7062 gange,
og udskrevet 106 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu