Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Panna Cotta med bagte jordbær og rabarber

Panna Cotta med bagte jordbær og rabarber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :





Ingredienser:
5 blade husblas
1 stang vanilje eller ½ stang polynesisk vanilje
2.5 dl.piskefløde
125 g.sukker
3.5 dl.fløde 9%
 evt.1 spsk. hvid rom
 
 Bagte rabarber med jordbær:
450 g.rabarber
100 g.lyst muscovadosukker eller farin
450 g.jordbær
 


Opskrift:

Panna Cotta:
Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand. Læg bladene i vandet et for et, så de ikke klistrer sammen. Lad husblassen udbløde i mindst 10 minutter, og skift gerne vandet undervejs.

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, gem den tomme stang, den skal bruges til at komme ved rabarberne.

Kog piskefløde, sukker og vaniljekorn op i en gryde under omrøring. Tag de udblødte husblasblade op af vandet og tryk dem let fri for vand. Tag gryden med piskefløde væk fra kogepladen, og smelt husblassen i den varme fløde. Bland fløde 9% i den varme piskefløde i gryden, og hæld hele grydens indhold gennem en sigte. Tilsæt evt. rom, og fordel fløden i 6 små aluforme. Lad Panna Cottaerne stivne i køleskabet.

Bagte rabarber med jordbær:
Stil ovnen på 200 grader. Rens rabarberne og skær dem i stykker på 1½ cm. Læg dem sammen med den tomme vaniljestang i et ildfast fad og drys med sukker. Dæk fadet med alufolie, og bag rabarberne i 20 minutter. Smag på rabarberne, og tilsæt evt. mere sukker. Lad dem køle af, og stil dem i køleskabet, til de skal serveres.

Jordbær:
Skyl jordbærrene med stilken på. tag halvdelen fra til pynt. Skær stilken af resten af jordbærrene og skær dem i kvarte. Opbevar jordbærrene i køleskab til de skal bruges.

Servering:
Skær kanten på Panna cottaerne løs med en lille kniv. Slå formen ned på hver sin tallerken, og stik et par huller i hunden af formen med en lille skarp kniv. Vend de kvarte jordbær med de kolde, bagte rabarber, og anret blandingen rundt om Panna cottaerne. Flæk de jordbær der er taget fra til pynt fra spidsen mod stilken, men uden at skære dem helt over. Anret jordbærrene på tallerknerne rundt om Panna cottaerne ved at stille dem på stilken og presse dem lidt op.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Panna cotta



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 12217 gange,
og udskrevet 176 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu