Oksesteg med surt og sødt med urtesauce

Oksesteg med surt og sødt med urtesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Grydesteg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : daytiger

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 oksegrydesteg uden ben (ca. 1 kg.)
25 g.smør til bruning
2 fedknust hvidløg
100 g.grofthakket løg
100 g.gulerødder i mindre stykker
100 g.pastinak knoldselleri eller persillerod i mindre stykker
3 persille el. timiankviste
 oksebouillon el. vand
 salt
 peber
 
 Sauce:
 Bouillon og urter fra stegen
0.5 dl.fløde
0.5 dl.rødvin
2 spsk.ribsgele
 salt
 peber
 evt.kulør eller saucejævner
 
Opskrift:
Varm smørret op i en gryde, dup stegen med køkkenrulle. Brun den på alle sider ved god varme. Tilsæt urter, hvidløg og bouillon. Lad stegen simre 1½-2 timer under låg. Vend af og til. Tag stegen op og lad den hvile 10-20 min. inden udskæring.

Blend sauce og grøntsager til en ensartet konsistens, sigt den, smag til med fløde, rødvin, ribsgele, salt og peber. Jævn og tilsæt kulør hvis nødvendigt. Fjern snoren fra stegen og skær den ud i 1½ cm. tykke skiver.

Tips:

TILBEHØR:
Asier, rysteribs, ribs- el. æblegele, kartofler, persille drys og årstidens kogte grøntsager

RYSTERIBS:
225 g ribs, 100 g sukker Kom sukker og ribs i en skål. Sæt film på skålen og anbring den på køl. Vend rundt i ribsene inden servering.





karakterer:
Opskriften er vist 13485 gange,
og udskrevet 395 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu