Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksesteg med surt og sødt med urtesauce

Oksesteg med surt og sødt med urtesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-5 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Grydesteg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : daytiger

Indsendt :





Ingredienser:
1 oksegrydesteg uden ben (ca. 1 kg.)
25 g.smør til bruning
2 fedknust hvidløg
100 g.grofthakket løg
100 g.gulerødder i mindre stykker
100 g.pastinak knoldselleri eller persillerod i mindre stykker
3 persille el. timiankviste
 oksebouillon el. vand
 salt
 peber
 
 Sauce:
 Bouillon og urter fra stegen
0.5 dl.fløde
0.5 dl.rødvin
2 spsk.ribsgele
 salt
 peber
 evt.kulør eller saucejævner
 


Opskrift:

Varm smøret op i en gryde, dup stegen med køkkenrulle. Brun den på alle sider ved god varme. Tilsæt urter, hvidløg og boulion. Lad stegen simre 1½-2 timer under låg. Vend af og til. Tag stegen op og lad den hvile 10-20 min. inden udskæring.

Blend sauce og grøntsager til en ensartet konsistens, sigt den, smag til med fløde, rødvin, ribsgele, salt og peber.Jævn og tilsæt kulør hvis nødvendigt. Fjern snoren fra stegen og skær den ud i 1½ cm. tykke skiver.

Tips:

TILBEHØR: Asier, rysteribs, ribs- el. æblgele, kartofler, persille drys og årtidens kogte grøntsager RYSTERIBS: 225 g ribs, 100 g sukker Kom sukker og ribs i en skål. Sæt film på skålen og anbring den på køl. Vend rundt i ribsene inden servering.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 11232 gange,
og udskrevet 305 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu