Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Bagte rabarber med is

Bagte rabarber med is, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bagte rabarber med is, billede 4 Bagte rabarber med is, billede 1 Bagte rabarber med is, billede 2 Bagte rabarber med is, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rabarber renset vægt
100 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
   
  Til formen:
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
5 dl. Vanilleis 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:

Rabarberne skylles godt, og skæres i ca 2 cm. stykker. Vendes rundt med sukker, kanel og ingefær. Bages i ovnen 20-25 minutter ved 200 grader C. alm. ovn i et ildfast fad smurt med smør.

Afkøles let og serveres med rørt vanilleis.

Tips:

erstat is med råcreme, flødeskum eller creme fraiche 38%. Brug fromage frais rørt med vaniliesukker, hvis du vil passe på kalorierne.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (12 stemmer)

Opskriften er vist 100138 gange,
og udskrevet 2531 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lis  -  2016-06-08 12:03:24
Kan de bagte rabarber fryses og anvendes ved senere lejlighed???


  -  2011-05-20 09:39:22
Jeg brugte vanille og det synes jeg var et hit!


Per  -  2008-04-30 11:34:42
Jeg mener at ingefæren bør være evt. og altså kan undlades, kanel nøjedes vi med 1 tsk. og den kan evt. skiftes ud med vanille.


  -  2008-04-21 08:52:14
En dessert, der i den grad var noget for både øjet, ganen og gæsterne. Alm. sukker kan sagtens anvendes.