Carbonader med stuvede asparges

Carbonader med stuvede asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bente

Indsendt :      Red:

Carbonader med stuvede asparges, billede 4 Carbonader med stuvede asparges, billede 1 Carbonader med stuvede asparges, billede 2 Carbonader med stuvede asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
   
  Carbonader:
600 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
   
  Sauce:
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Aspagesvand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Aspargsene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Skæres i 2-3 cm længder og koges ca. 4 -5 min i letsaltet vand, der lige dækker.

Aspargesskrællerne koges også i letsaltet vand i en anden gryde.

Carbonader:
Kødet formes til carbonader/crebinetter, vendes i æg og rasp blandet med salt og peber.

Sauce:
Lav en sauce af smør, mel og kogevandet fra aspargesene og væden fra skrællerne,vend aspargesene forsigt i og smagen justeres med salt og peber.

Imens er carbonaderne blevet nænsomt stegt på en pande.

Tips:

Serveres med rigtig godt rugbrød, bl.a. for at suge sovsen op.Smager fantastisk og man får en helt intens aspargessmag i stuvningen.Er lidt dyr men hele budgettet værd.


karakterer:
Opskriften er vist 57230 gange,
og udskrevet 1003 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14006 (3334 kcal)
KJ pr. Pers. 3501 (833 kcal)
Vægt ialt 3413 gram
Vægt pr. Pers. 853 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 410 KJ (97 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 7.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2010-06-18 20:03:49
Denne opskrift kan kun kaldes forlorne carbonader,rigtige carbonader kan kun laves på en grill, hvor kødet grilles over åben grillkul (carbon), deraf navnet carbonader, retten kommer fra de sydlige lande, det kan læses i gamle leksikonner. Hilsen Mogens Holbæk