Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Carbonader med stuvede asparges

Carbonader med stuvede asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bente

Indsendt :


Carbonader med stuvede  asparges, billede 4 Carbonader med stuvede  asparges, billede 1 Carbonader med stuvede  asparges, billede 2 Carbonader med stuvede  asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
   
  Carbonader:
600 gram Kalv og flæsk. hakket 16%
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
   
  Sauce:
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Aspagesvand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Aspargsene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Skæres i 2-3 cm længder og koges ca. 4 -5 min i letsaltet vand, der lige dækker.

Aspargesskrællerne koges også i letsaltet vand i en anden gryde.

Carbonader:
Kødet formes til carbonader/crebinetter, vendes i æg og rasp blandet med salt og peber.

Sauce:
Lav en sauce af smør, mel og kogevandet fra aspargesene og væden fra skrællerne,vend aspargesene forsigt i og smagen justeres med salt og peber.

Imens er carbonaderne blevet nænsomt stegt på en pande.

Tips:

Serveres med rigtig godt rugbrød, bl.a. for at suge sovsen op.Smager fantastisk og man får en helt intens aspargessmag i stuvningen.Er lidt dyr men hele budgettet værd.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 51947 gange,
og udskrevet 937 gange.


Energi:
KJ total 15272 (3636 kcal)
KJ pr. Pers. 3818 (909 kcal)
Vægt ialt 3413 gram
Vægt pr. Pers. 853 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 447 KJ (106 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 7.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-06-18 20:03:49
Denne opskrift kan kun kaldes forlorne carbonader,rigtige carbonader kan kun laves på en grill, hvor kødet grilles over åben grillkul (carbon), deraf navnet carbonader, retten kommer fra de sydlige lande, det kan læses i gamle leksikonner. Hilsen Mogens Holbæk