Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gartnerens Grøntsagsgryde

Gartnerens Grøntsagsgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Diverse grøntsager

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gartnerens Grøntsagsgryde, billede 4 Gartnerens Grøntsagsgryde, billede 1 Gartnerens Grøntsagsgryde, billede 2 Gartnerens Grøntsagsgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
200 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
600 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
800 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
600 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
250 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
2 spsk. Karry
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Æbler, syrlige 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
15 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Rens grøntsagerne. Skær porrer og gulerødder i skiver. Snit kålen og skær selleri og kartofler i tern.

Svits kødet i olien til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt karry og lad det stege med et øjeblik, før de findelte grøntsager kommes i. Rør i blandingen og lad grøntsagerne stege nogle minutter. Drys med salt og peber.

Riv æblet direkte i gryden og hæld bouillonvand ved. Lad retten snurre under låg til alt er mørt (ca. ½ t.) Smag til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 51699 gange,
og udskrevet 1121 gange.


Energi:
KJ total 9730 (2316 kcal)
KJ pr. Pers. 1621 (386 kcal)
Vægt ialt 4487 gram
Vægt pr. Pers. 747 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 216 KJ (51 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 1.8 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-08-14 19:10:26
Vi har haft et barn på julemærkehjem og den stod bla. I deres opskriftsbog og vi har lavet den mange gange :-) vi spiser hjemmebagt rugbrød, rødbeder og sennep til og det smager fantastisk :-D


Bente K  -  2011-05-29 12:22:40
en rigtig dejlig ret med god smag. Vi spiste groft brød til


Mette  -  2009-11-09 11:21:42
Kan med fordel laves med dobbelt mængde kød. Retten bliver bedst hvis den simrer i 45 minutter hvoraf det sidste kvarter er uden låg.


klk  -  2008-10-20 13:19:22
med alle de grøntsager, vil godt brød egne sig som tilbehør.


dani  -  2008-05-20 10:39:07
hvad spiser man til? ingenting eller måske ris?