Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Boller Diabetes I

Boller Diabetes I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Boller Diabetes I, billede 4 Boller Diabetes I, billede 1 Boller Diabetes I, billede 2 Boller Diabetes I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
10 gram Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
800 gram Hvid hvede
   


Opskrift:

Gæren opløses i kærnemælken og resten af ingredienserne hældes i, hold lidt mel tilbage og tilsæt efter behov.
Dejen må ikke æltes for meget, og skal være ret blød. Dejen hviler i 10 minutter.

Dejen slåes ned, deles og trilles til boller. Hæver i ca. 30 minutter.

Bages ved 15-20 minutter ved 200 grader C alm ovn.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (41 stemmer)

Opskriften er vist 131850 gange,
og udskrevet 3439 gange.


Energi:
KJ total 15854 (3774 kcal)
KJ pr. stk. 660 (157 kcal)
Vægt ialt 1510 gram
Vægt pr. stk. 62 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1049 KJ (249 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 33.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lis  -  2019-02-28 11:52:10
Skal kærnemælken lunes til diabetes bollerne det er første gang at jeg skal lave dem


Dorte   -  2015-11-15 08:49:59
Prøve disse bolle igår og de blev fantastiske. Troede først at smør/ margarine skulle smeltes men havde ikke problem med at der var lidt hele stykker i dejen, det smelter jo alligevel 😊 Som diabetiker vil jeg bestemt denne opskrift igen 😊


vibeke  -  2015-10-11 14:18:14
grahamsmel ville jeg bruge.så det er 400 grahamsmel og måske alm mel eller hvid fuldkornsmel


Klara  -  2014-02-23 21:32:24
Det var mærkeligt med smøren/margarinen i. Det skulle hellere have været smeltet først. Jeg lavede mine med fuldkornsgrahamsmel og havregryn da jeg ikke holder hvedemel i huset og resultatet var meget fint. Gode fugtige, tunge(!!) boller. Eneste minus var mine klumper smør smeltede i ovnen og gjorde bollerne stegt i bunden.


Majbrit Pedersen  -  2013-03-12 16:24:37
Udeluk 150 g margarine.. så er den megafin..


brgoldau  -  2013-01-19 19:35:03
de ser rigtig lækker ud og nu er jeg ved at bage dem og glæder mig til at smage en eller måske 2 og smiler


Birgitte  -  2012-12-20 13:37:03
Jeg vil gerne lige høre om man godt kan bruge Grov rugmel istedet for hvid hvedemel. jeg havde ikke lige hvid hvede på hylderne ;-D


karl   -  2011-11-01 16:17:18
Diabetesboller! Har lige været på diabetes kursus og iflg. diætiseten er hvid hvede ikke sundere end almindelig hvede og almindelig margarine direkte usundt! Så hvorfor disse boller, er diabetesboller , er en gåde!


  -  2010-12-17 13:17:00
Alt efter hvad insulin man tager behøver man jo ikke spise 100% diabetes rigtigt. Selv tæller jeg kulhydrater så jeg spiser hvad jeg vil og regner derefter ud hvor meget jeg skal tage. :) men de er godt i forhold til dem min svigerinde laver - der er sukker i OG på så de falder ikke lige i min smag - disse derimod syntes jeg smager godt :)


BM  -  2010-11-16 13:59:10
"Hvid hvedemel" er en hvedemel med 8% kostfibre. En special-mel som oftest står samme sted som de andre specialmel i supermarkedet. Ikke alle fører den. "Hvid hvede" er IKKE almindelig hvedemel. "Hvid Hvede" er altså SÆRDELES velegnet.


Sonja  -  2010-05-26 13:21:12
Jeg synes nu ikke der er meget diabetes over denne opskrift, med alt det margaringe og hvide mel.


Stine K.  -  2009-09-02 15:29:47
Bollerne bliver sukkerlækre, hvis man tilsætter 50 gram Sukrin, som er det der nye sukker uden kalorier. Det er helt fint til sukkersyge, da det ikke får blodsukkeret til at stige. Man kan også lige dryse lidt af det over dem, inden man sætter dem i ovnen.


Marianne  -  2009-06-16 09:12:33
Er bollerne fryseegnede?


sofie  -  2009-05-13 18:16:27
min nabo er diabetiker og han blev rigtig glad da jeg lavede sukkerfri boller til ham. p.s han elskede dem:)


diætisten  -  2008-06-30 08:29:26
Diabetikere bør ikke bruge mættet fedt, så brug flydende fedtstof! Der mangler godt nok også en del kostfibre, hvis denne opskrift skal være diabetes-venlig.


Line  -  2007-03-18 09:12:31
Der står intet om, om kærnemælken skal opvarmes for at gæren kan blive opløst??


  -  2007-01-30 13:35:07
pas på med salt!!


Ida  -  0000-00-00 00:00:00
opskriften er rigtig god er rigtig glad for jeg fandt den!


doris  -  0000-00-00 00:00:00
jeg er ikke selv diabetiker men det er mit ven derfor jeg tag dem eller kopier dem. mvh


Tina  -  0000-00-00 00:00:00
Type 1 diabetikere må få 1/2 liter mælk om dagen. Hvedemel og margarine er ikke godt.


Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
Nej, diabetikere må gerne drikke mælk. Sukker må de også gerne få i begrænset mængde.


Melanie  -  0000-00-00 00:00:00
Er det rigtigt at diabetiker ikke må drikker mælk?


Bettina  -  0000-00-00 00:00:00
De lyder rigtig gode, prøv at tilsætte lidt kardemomme, det giver en rigtig god smag!


Natascha  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg er ikke selv diabeteiker men det er min farmor, derfor lavede jeg disse boller til en fødselsdag og alle elskede dem. Det er en rigtig god bolle opskrift, både til hverdag og fest.


Marion  -  0000-00-00 00:00:00
Min datter og jeg har en sukkerallergi og glæder os meget over at finde opskrifter uden sukker i. Tak!


Mie  -  0000-00-00 00:00:00
graderne er lige så gode vi det de er på 200 grader og de skal bage i ca 20 min..


Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor længe skal bollerne være i ovnen??