Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Farmors svenske mørbrad

Farmors svenske mørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt af : Lillian

Indsendt :


Farmors svenske mørbrad, billede 4 Farmors svenske mørbrad, billede 1 Farmors svenske mørbrad, billede 2 Farmors svenske mørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 tsk. Paprika
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
3 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
150 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   


Opskrift:

Mørbraden pudses fri for fedt og sener og skæres i 1 cm tykke skiver. Skiverne krydres med salt, peber og paprika, og brunes på panden i halvdelen af smørret. Mørbraden tages af panden og lægges i et ildfast fad.

Løgene skæres i ringe og steges blanke på panden i resten af smørret sammen med champignonerne, der er renset og skåret i skiver.

Rasp, fløde og vin tilsættes og krydres med salt og peber efter smag. Det hele gives et opkog og hældes over mørbraden i fadet.

Tomaterne skæres i tynde skiver og fordeles over retten. Til sidst drysses den revne ost over.

Fadet sættes i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 20 minutter, eller til osten er blevet gylden.

Servers med kogte ris og en god salat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (40 stemmer)

Opskriften er vist 53312 gange,
og udskrevet 1710 gange.


Energi:
KJ total 15849 (3773 kcal)
KJ pr. Pers. 3962 (943 kcal)
Vægt ialt 2418 gram
Vægt pr. Pers. 604 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 655 KJ (156 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 11.3 gram
Kulhydrat 4.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu