Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ovnbagt mørksej filet royal med krydderurtecroust

Ovnbagt mørksej filet royal med krydderurtecroust, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
75 g.smør
 krydderurter(evt. basilikum persille dild eller en blanding heraf)
1 citron usprøjtet
2 spsk.rasp
1 fedhvidløg
3 dl.hønsebouillon
1 dl.hvidvin
1 dl.fløde
200 g.svampe (alle former for svampe kan benyttes)
2 skalotteløg
 salt
 peber
100 g.spinat frisk
600 g.mørksej filet royal (fiskens mørbrad)
 
Opskrift:
Krydderurtecroust: Smør (blødt), hakkede friske krydderurter efter behag, reven skal af 1/4 (usprøjtet) citron, rasp, 1 lille fed hvidløg og salt røres sammen i en skål. Stil det køligt (evt. 10 min. i fryseren).

Mørksej:
Skær fisken i portionsstykker, krydr med salt og læg dem i et smurt ovnfast fad. Fordel krydderurtesmørret på stykkerne og stil fadet i ovnen i ca. 10-12 min. ved 190 grader.

Fiskesauce:
Skær 1 skalotteløg i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin og hønsebouillon og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lade det igen koge ind til 2/3 del. Kan evt. jævnes med lidt maizena eller lad det koge ind, til saucen får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt safran.

Bund af svampe og spinat: Skyl svampe og spinat. Skalotteløget hakkes fint og ristes på en pande i lidt olie sammen med svampene. Efter ca. 3-5 min. tilsættes spinaten. Når spinaten er faldet sammen, krydres retten til sidst med lidt salt.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 25897 gange,
og udskrevet 704 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lchr  -  2012-01-10 17:14:34
Der mangler altså noget i denne opskrift, skal spinat,løg og svampe i bunden af det ildfaste fad og fisken ovenpå?? og så ind i ovnen. Det er sådan jeg vil gøre det, jeg vil ihvertefælde prøve mig frem.