Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Carne de Porco à Alentejana

Carne de Porco à Alentejana, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Portugal

PortugalIndsendt :





Ingredienser:
1 kg.svinekød (nyrestykke)
75 g.moste rød peber
10 peber korn
1 laurbærblad
2 dl.hvidvin
2 fedhvidløg
 kryddernellike
 Margarine (en smule)
1.5 dl.oliven olie
1 løg
 persille
 salt
 peber
500 g.kartofler
 koriander
 muslinger
 


Opskrift:

Kødet skæres i terninger og krydres med den moste røde peber, salt, nogen persille, et fed hvidløg, laurbærblad, hvidvin, peber korn og kryddernellike. Lad det hvile i mindste fire timer.

Steg kødet i margarine. Når det er stegt tilføjes marinaden.

Så forberedes muslingerne.
Hakket løg, en kryddernellike et fed hvidløg, 1½ dl olivenolie og to tomater skrællede og moste, krydre med salt og peber og tilføj muslingerne.

Steg de skivede kartofler.

Læg det stegt svin kød og stegt kartofler i en terrin og tilføje de kogte muslinger, drysse og persille og koriander.

Tips:

Bemærk:
Hvis du kog frisk muslinger, vask de af omhyggeligt og vand og salt, således at de er fri for alt sandet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 10641 gange,
og udskrevet 159 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Holger  -  2008-01-27 11:10:51
Jeg prøvede at køre en halv portion, brugte 200g frosne blåmuslinger, fulgte eller opskriften til punkt og prikke. Resultatet meget tæt på det jeg prøvede i Portugal. Rigtig lækker. Er der nogen der har et godt forslag til en tilhørende salat? Der mangler fyld.


Igor  -  2007-11-09 15:35:12
Per- Det er næsten helt rigtig...jeg er portugiser...man steger kødet i oliven olie, og når kødet er færdig tilsætter man muslinger med skaller indtil det er åbne (japanske muslinger, eller det er "ok " fordi man er i Danmark at bruge blå muslinger, dog uden skaller eller kammemuslinger. Kartofler skæres i terninger og er stegte som "pomme frittes", Man blander kartofler med kødet og server. Men ellers det er dejligt at se mit landets gastronomi på dansk.


Per  -  2007-02-25 08:12:28
Jeg har oversat opskriften fra engelsk, men der er lidt mangler, f.eks. ville jeg tro at kødet skulle brunes i margarine, og siden koges mørt i marinaden. Muslingerne mangler der vægt på, og jeg vil tro at der er brugt afskaldede muslinger i opskriften, og at de skal varmes/koges med i tomater og olivenolie.