hakket lammme-/oksekød750 g. hakket lammme-/oksekød
1
æg1 æg
1
kvist
frisk rosmarin1 kvist frisk rosmarin
1
løg1 løg
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
1
spsk.
paprika1 spsk. paprika
150
g.
feta150 g. feta
12
sorte oliven med sten12 sorte oliven med sten
0.5
rød peber0.5 rød peber
2
soltørrede tomater2 soltørrede tomater
Salt Salt
peber peber
Tomatsovs: Tomatsovs:
1
spsk.
oliven olie1 spsk. oliven olie
1
ds.
flået tomater1 ds. flået tomater
1
soltørret tomat1 soltørret tomat
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
1
spsk.
oregano1 spsk. oregano
salt salt
peber peber
Mynte-tzatziki: Mynte-tzatziki:
500
g.
græsk/tyrkisk yogurt500 g. græsk/tyrkisk yogurt
1
agurk1 agurk
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
1
spsk.
tørret mynte1 spsk. tørret mynte
Salt Salt
Timian kartofler: Timian kartofler:
Kartofler Kartofler
1
spsk.
timian1 spsk. timian
1
spsk.
olivenolie1 spsk. olivenolie
Salt Salt
peber peber
Opskrift:
Tzatziki:
Riv agurken, tilsæt salt og lad det trække et par minutter. Pres den værste væde ud af agurken. pres hvidløget ud i yogurten, og rør det sammen med agurk og mynte. smag til med salt.
Bøffer:
Fjern stenene fra olivenerne (det letteste er at lægge den flade side af kniven på olivenen og giv den et gok, så flækker olivenen og stenen er lige til at fjerne.), Hak oliven, løg, feta soltørret tomat og rød peber groft. Hak hvidløg og rosmarin fint. Bland alle ingredienserne. form til bøffer og steg dem på en pande.
Kartofler:
Skær kartoflerne i både og bland dem med olivenolie, timian, salt og peber. bag dem i ovn til de er møre (200 grader i ca. 30 min.). Rør i kartoflerne et par gange undervejs.
Tomatsovs:
Hak den soltørrede tomat fint. Varm lidt olie i en gryde og tilsæt de flåde tomater og den soltørrede tomat, og lad det simre i 5-10 min. Hak hvidløget fint. Tilsæt hvidløg og oregano og lad det simre i yderligere 5-10 min. Smag til med salt og peber.
Tips:
Rør tzatzikien og farsen i god tid, da det bliver bedre hvis det får lov at trække.
Retten bliver naturligvis bedre hvis alle krydderurterne er friske, dog bør mynten ikke erstattes af frisk mynte da det smager anderledes.
Alle ingredienser (undtagen kød) fås billigere og i en bedre kvalitet hos den lokale indvandre-grønthandler (specielt feta og oliven).
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(49 stemmer)
Opskriften er vist 23413 gange, og udskrevet 713 gange.
Kommentarer
Louise - 2011-04-15 16:16:59 Bare en lille kommentar til tzatzikien; Den bliver bedre hvis man tager en agurk mere i. Generelt plejer jeg at beregne fire agurker pr liter græsk yoghurt. Altid et hit, hvis man da kan lide at man kan finde agurken i sin tzatziki... :)
Thisen - 2008-11-07 12:31:08 Smager skide godt fik det til aften super truper!!! et Stort stort stort 10 tal fra mig:P
Line - 2008-05-21 10:25:35 Lavede bøfferne på gasgrillen, smagte rigtig godt
missfarmer - 2007-09-27 15:31:26 det smager jo kanon godt ! jeg havde dog selv en opskrift på bøfferne. men lavede tomat sovsen, mynte tzatiziki og timian kartoflerne. og mums det var lækkert. sys dog ik at der er nok hvidløg i tzatzikien men det er jo nok smag og behag et stort 9 tal fra mig
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider