Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Græske bøffer med tomatsovs og mynte-tzatziki

Græske bøffer med tomatsovs og mynte-tzatziki, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt af : Ask

Indsendt :





Ingredienser:
 Bøffer:
1 spsk.olivenolie (til stegning)
750 g.hakket lammme-/oksekød
1 æg
1 kvistfrisk rosmarin
1 løg
2 fedhvidløg
1 spsk.paprika
150 g.feta
12 sorte oliven med sten
0.5 rød peber
2 soltørrede tomater
 Salt
 peber
 
 Tomatsovs:
1 spsk.oliven olie
1 ds.flået tomater
1 soltørret tomat
1 fedhvidløg
1 spsk.oregano
 salt
 peber
 
 Mynte-tzatziki:
500 g.græsk/tyrkisk yogurt
1 agurk
1 fedhvidløg
1 spsk.tørret mynte
 Salt
 
 Timian kartofler:
 Kartofler
1 spsk.timian
1 spsk.olivenolie
 Salt
 peber
 


Opskrift:

Tzatziki:
Riv agurken, tilsæt salt og lad det trække et par minutter. Pres den værste væde ud af agurken. pres hvidløget ud i yogurten, og rør det sammen med agurk og mynte. smag til med salt.

Bøffer:
Fjern stenene fra olivenerne (det letteste er at lægge den flade side af kniven på olivenen og giv den et gok, så flækker olivenen og stenen er lige til at fjerne.), Hak oliven, løg, feta soltørret tomat og rød peber groft. Hak hvidløg og rosmarin fint. Bland alle ingredienserne. form til bøffer og steg dem på en pande.

Kartofler:
Skær kartoflerne i både og bland dem med olivenolie, timian, salt og peber. bag dem i ovn til de er møre (200 grader i ca. 30 min.). Rør i kartoflerne et par gange undervejs.

Tomatsovs:
Hak den soltørrede tomat fint. Varm lidt olie i en gryde og tilsæt de flåde tomater og den soltørrede tomat, og lad det simre i 5-10 min. Hak hvidløget fint. Tilsæt hvidløg og oregano og lad det simre i yderligere 5-10 min. Smag til med salt og peber.

Tips:

Rør tzatzikien og farsen i god tid, da det bliver bedre hvis det får lov at trække. Retten bliver naturligvis bedre hvis alle krydderurterne er friske, dog bør mynten ikke erstattes af frisk mynte da det smager anderledes. Alle ingredienser (undtagen kød) fås billigere og i en bedre kvalitet hos den lokale indvandre-grønthandler (specielt feta og oliven).




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (49 stemmer)

Opskriften er vist 22552 gange,
og udskrevet 682 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Louise  -  2011-04-15 16:16:59
Bare en lille kommentar til tzatzikien; Den bliver bedre hvis man tager en agurk mere i. Generelt plejer jeg at beregne fire agurker pr liter græsk yoghurt. Altid et hit, hvis man da kan lide at man kan finde agurken i sin tzatziki... :)


Thisen  -  2008-11-07 12:31:08
Smager skide godt fik det til aften super truper!!! et Stort stort stort 10 tal fra mig:P


Line  -  2008-05-21 10:25:35
Lavede bøfferne på gasgrillen, smagte rigtig godt


missfarmer  -  2007-09-27 15:31:26
det smager jo kanon godt ! jeg havde dog selv en opskrift på bøfferne. men lavede tomat sovsen, mynte tzatiziki og timian kartoflerne. og mums det var lækkert. sys dog ik at der er nok hvidløg i tzatzikien men det er jo nok smag og behag et stort 9 tal fra mig