krydr kalkunbrystet med paprika og salt over det hele, og brun den på en ¨pande eller i en stegegryde. (gerne en der kan gå i ovnen).skær løget i kvarte og kom det ned i gryden sammen med gulerøder og hvidløg. tilsæt 3-4 dl vand og boullionterningen samt en lille håndfuld grov salt. stil gryden ind i ovnen ved 200 grader i en lille time. tag derefter gryden ud og læg stegen i til hvile i sølvpapir.tag væden fra gryden og kom over i en kasserolle og put grøntsagerne fra gryden i en skål og blend det, dernæst kommes det i væden og koges op til en fantastisk sovs. Hvis man vil have en lidt tyk sovs kan man tage en spsk majsstivelse og noget vanf og røre sammen og hælde i væde som jævning.
Tips:
Server retten med ris og evt salat og hvidløgsbrød.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(10 stemmer)
Opskriften er vist 21195 gange, og udskrevet 317 gange.
Kommentarer
Ann Catrin - 2011-09-30 11:43:27 Utrolig lækker. Nem at lave; og sovsen smager fantastisk.
conny - 2011-05-08 00:42:28 smager endnu bedre hvis der er tilsat noget mere. soltørrede tomater i olie, hakket persille, masser af chilli og gerne smurt med tomatpure først. saften fra kødet smager forrygende godt, fo der er ikke ret meget smag i kalkun, hvis ikke det tilføjes en masse krydderier og grøntsager
- 2008-08-06 15:47:20 DEn smager bare fantastisk!!! Sovsen er ikke mindre end genial. glæder mig til at lave den igen
- 2007-12-24 11:39:15 Det er sku da ikke en steg
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider