æblegrød eller marmelade225 g. æblegrød eller marmelade
Marengs: Marengs:
250
g.
sukker250 g. sukker
4
æggehvider4 æggehvider
Opskrift:
Marengs:
Æggehviderne piskes stive og sukkeret tilsættes lidt ad gangen.
Fedtstoffet blødgøres og røres godt sammen med sukkeret.
Æggeblommerne tilsættes en ad gangen.
Bagepulver og mel sigtes sammen og tilsættes sammen med mælken og røres, til dejen er ensartet.
Dejen kommes i en smurt og melet bradepande, ca. 30x40 cm.
Bages på ovnens midterste rille ved 200 grader C i ca. 15 minutter
Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
Derefter smøres æblegrød eller marmelade på, og marengsen fordeles over fyldet.
Drysses let med sukker over marengsen.
Bages straks færdig ved samme ovntemperatur i ca. 15 minutter til marengsen er gylden.