Red velvet kage

Red velvet kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Red velvet kage, billede 4 Red velvet kage, billede 1 Red velvet kage, billede 2 Red velvet kage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3.75 dl Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
38 gram Rød frugtfarve
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Flødeostcreme:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
400 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Pekannødder
   
Opskrift:
Sigt mel, bagepulver, kakao, og vanillesukker sammen. Pisk sukker og æg sammen i en stor skål. I en anden skål blandes olie, eddike og frugtfarve. Bland olieblandingen godt i den piskede æggeblanding. Tilsæt melblandingen skiftevis med kærnemælk og bland det hele godt sammen.

Dejen hældes i lagkageforme evt. smurte og melede forme.

Bages ved 175 grader C. alm. Ovn i 25 minutter.

Lad bundene afkøle 10 minutter inden de tages ud af formene, afkøles helt inden de lægges sammen med ostecreme.

Ostecreme:
Blødgjort smør piskes grundigt med flormelis, herefter tilsættes flødeost og vanillesukker og det hele piskes til en jævn creme. Pekannødderne ristes let på en tør pande og hakkes fint inden de vendes i ostecremen.

Lagkagen lægges sammen med ostecremen, og smøres på top og sider.

Tips:

Red velvet kage er en mild men fed chokoladekage lagt sammen med ostecreme.





karakterer:
Opskriften er vist 263563 gange,
og udskrevet 1742 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (177 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 31632 (7531 kcal)
KJ pr. Pers. 2636 (627 kcal)
Vægt ialt 2248 gram
Vægt pr. Pers. 187 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1407 KJ (335 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 13.7 gram
Kulhydrat 49.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-12 21:53:19
Alt alt for sød. Der er for meget sukker i kage og i oste cremen, desværre.

  -   2020-12-30 22:25:23
Min kage brændte pga tiden så det passer på ingenmåder og min kage er blevet lyserød ikke rød

  -   2020-09-28 19:26:54
Kagen er pink... Bestemt ikke mørk rød.. Der skal nok i hvert fald det dobbelte farve i.

  -   2020-01-10 15:33:08
Den smager lidt hen af røde romkugler, dejligt. Kom rigeligt med rød pasta farve i,,, - købes i eks føtex, menu eller bilka. Brug alm. lager eddike, og solsikke/raps olie. Bagte den i springform, men så er det Ca dobbelt bage tid. Der bliver så kun til 2 bunde. Smager dejligt.

  -   2019-05-09 18:36:12
Jeg forstår ikke hvorfor dette kaldes en chokolade kage... Der er 1 tsk kakao i.. Den er ikke blevet ligeså rød som den på billedet snarer pink

  -   2019-02-17 21:49:39
Olien gør at kagen er næsten umulig at få bagt i midten. Kan ikke anbefale den her opskrift overhovedet

  -   2018-10-19 16:41:05
Bør man ikke bruge natron i stedet for bagepulver, når der bruges kærnemælk? Vil rigtig gerne prøve denne opskrift, men vil helst ikke mislykkes med den. 😊

  -   2017-08-10 22:22:35
Olien skal være rapsolie

  -   2017-06-11 18:02:34
Lidt mangelfuld opskrift, så som hvilken eddike, hvilken olie, mm

  -   2016-06-23 17:52:13
Vil denne opskrift også kunne bruges som alm. kage, hvor man bare kommer det i 1 springform, og skærer bunde ud derfra? Og skal man så ændre på bage tiden ellers? ^^