Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lam i karry (Lammekølle)

Lam i karry (Lammekølle), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt af : Ask

Indsendt :


Lam i karry (Lammekølle), billede 4 Lam i karry (Lammekølle), billede 1 Lam i karry (Lammekølle), billede 2 Lam i karry (Lammekølle), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.lammekød i store tern
1 Stort løg
4-6 Fedhvidløg
4 Stængler bladselleri
1 cm.frisk ingefær
 
2 Gulerødder
8 Kartofler
2 Friske chillier
 
1 Ds.flåede tomater
1 Ds.kokosmælk
2-3 Spsk.Olie
 
 Krydderiblanding (se tips):
 Spidskommen
 korianderfrø
 Bukkehornsfrø
 Fenikelfrø
 Kardemomme
 Sennepsfrø
 Nelliker
 Muskat
 Gurkemaje
 Hel kanel
 Karry blade
 Lauerbær blade
 Knust chili
 
 Ris
 Olie
 Korianderfrø
 Gurkemaje
 


Opskrift:

Karry:
De hele krydderier (ikke kanel, lauerbær- og karryblade) ristes på en tør pande og stødes groft i en morter, og resten af krydderierne blandes i (undtagen kanel, lauerbær- og karryblade). Løg, hvidløg, ingefær og bladselleri hakkes groft og svitses sammen med krydderibland i olie i en gryde eller indisk wok, ca. 5 min. Køddet tilsættes og brunes.

Grøntsagerne skæres i stor stykker og tilsættes sammen med tomat, kokosmælk og de resterende krydderier. Retten skal stå og simre til køddet er helt mørt (så længe som muligt).

Ris:
Korianderfrø og gurkemaje svitses i olie. Risen tilsættes og der røres et par minutter (til risen bliver klar), vand tilsættes og risen tilberedes som normalt.

Tips:

Grundstenen i retten er krydderierne, tomat og kokosmælk resten kan der let improviseres over, andre kødtyper/vegetarisk med flere rodfrugter/kikærter i steddet for kartofler etc. Krydderierne justeres efter smag/tilgængelighed, men der bør altid være godt med spidskommen. Har man ikke mod på kryderiblandingen, kan man nøjes med at bruge Garam Massala, men man går glip af en stor oplevelse!







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (13 stemmer)

Opskriften er vist 29461 gange,
og udskrevet 378 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-08-10 18:05:19
Den er GOd men man kan GOdt Komme Mere Karry I