Gæres røres ud i lunkent vand. Olie, salt og halvdelen af melet tilsættes. Resten af melet røres i lidt efter lidt, til dejen slipper skålen, men ikke er blevet for fast. Dejen æltes grundigt og stilles derefter til hævning, mens kødfyldet tilberedes.
Kom kødet i en gryde og steg det i ca. 8 minutter, til kødet er stegt. Hak soltørrede tomater, pillede hvidløg og basilikum hakket meget fint og rør det med salt, peber og olie. Kom massen i det stegte kød.
Skyl tomaterne og skær dem i tynde skiver. Del dejen i 10 lige store stykker. Rul dem ud på et let melet bord til pandekager på størrelse med en lille spisetallerken. Læg dem straks på bagepapir, så de ikke skal flyttes én gang til.
Fordel kødfyldet ligeligt på den ene halvdel af hver pandekage uden at gå helt ud til kanten. Læg 2 tomatskiver på hver. Fold dejen over fyldet og tryk kanten sammen med en gaffel.
Piroggerne pensles med sammenpisket æg eller mælk. Bag piroggerne ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter til de er gyldne. Hvis ovnen er varm, skal de kun bage i 10-12 minutter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(13 stemmer)
Opskriften er vist 95126 gange, og udskrevet 1771 gange.
Energi:
KJ total 13067 (3111 kcal)
KJ pr. Pers. 3266 (777 kcal)
Vægt ialt 1763 gram
Vægt pr. Pers. 440 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 741 KJ (176 kcal) Protein 9.3 gram Fedt 5.3 gram Kulhydrat 23.5 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
- 2016-06-05 21:39:56 er de fryseegnede
Rie - 2014-11-15 01:19:00 Rigtig gode. Brugte dog kun 450 gram mel og blandede fetaost i fyldet også
berit - 2014-08-01 13:40:47 Kan de fryses?
Henriette - 2013-05-28 16:47:16 Æhm hvor længe skal dejen hæve?
Ja der står godt nok at den skal stilles til hævning mens kødet laves, men det kan jo tage alt fra 10 til 30 min.. Så en lidt mere præcis tid ville da være dejligt..
- 2013-05-27 09:14:12 De er meget bedre med hakket oksekød
Nina - 2012-08-14 18:03:03 Haps de skal på madplanen til næste uge :-)
Mads - 2011-08-15 17:29:14 HHhHHhAHAA de er gode.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider