Italienske pirogger
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæres røres ud i lunkent vand. Olie, salt og halvdelen af melet tilsættes. Resten af melet røres i lidt efter lidt, til dejen slipper skålen, men ikke er blevet for fast. Dejen æltes grundigt og stilles derefter til hævning, mens kødfyldet tilberedes.
Kom kødet i en gryde og steg det i ca. 8 minutter, til kødet er stegt. Hak soltørrede tomater, pillede hvidløg og basilikum hakket meget fint og rør det med salt, peber og olie. Kom massen i det stegte kød. Skyl tomaterne og skær dem i tynde skiver. Del dejen i 10 lige store stykker. Rul dem ud på et let melet bord til pandekager på størrelse med en lille spisetallerken. Læg dem straks på bagepapir, så de ikke skal flyttes én gang til. Fordel kødfyldet ligeligt på den ene halvdel af hver pandekage uden at gå helt ud til kanten. Læg 2 tomatskiver på hver. Fold dejen over fyldet og tryk kanten sammen med en gaffel. Piroggerne pensles med sammenpisket æg eller mælk. Bag piroggerne ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter til de er gyldne. Hvis ovnen er varm, skal de kun bage i 10-12 minutter. |
|
Opskriften er vist 103968 gange,
og udskrevet 1945 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (13 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-06-05 21:39:56 er de fryseegnede Rie - 2014-11-15 01:19:00 Rigtig gode. Brugte dog kun 450 gram mel og blandede fetaost i fyldet også berit - 2014-08-01 13:40:47 Kan de fryses? Henriette - 2013-05-28 16:47:16 Æhm hvor længe skal dejen hæve? Ja der står godt nok at den skal stilles til hævning mens kødet laves, men det kan jo tage alt fra 10 til 30 min.. Så en lidt mere præcis tid ville da være dejligt.. anonym - 2013-05-27 09:14:12 De er meget bedre med hakket oksekød Nina - 2012-08-14 18:03:03 Haps de skal på madplanen til næste uge :-) Mads - 2011-08-15 17:29:14 HHhHHhAHAA de er gode. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne