Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
Grillet flæskesteg til jul

Grillet flæskesteg til jul, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Per K.

Indsendt :


Grillet flæskesteg til jul, billede 4 Grillet flæskesteg til jul, billede 1 Grillet flæskesteg til jul, billede 2 Grillet flæskesteg til jul, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 flæskesteg
 laurbærblade
 groft salt
 
5 dl.vand
 grønsager
 krydderurter
 


Opskrift:

Start grillen op.

Mens grillen startes op gøres en foliebakke klar med grønsager og krydderurter efter eget ønske, det kunne være løg, gulerødder, timian, rosmarin, laurbærblade og peberkorn.

Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik et par laurbærblade ned mellem sværene.

Når kullene er varme hældes de i bakkerne i siden af grillen, foliebakken placeres imellem og vand hældes over. Risten liges på plads, smøres med olie hvor flæskestegen skal ligge, og flæskesten lægges på grillen, rul gerne noget folie sammen og læg under stegen så den kommer til at ligge lige. Steger ved indirekte varme 2-2½ time, stegetermometer skal vise omkring 70 grader C.

Foliebakkens indhold sigtes i en gryde, drysses med hvedemel og koges op, smages til med fløde, salt og peber, farves med kulør.karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (19 stemmer)

Opskriften er vist 44328 gange,
og udskrevet 1594 gange.
Kommentar fra:


Kommentar:(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Karina  -  2009-01-01 18:41:49
Det er ikke nødvendigt at stege en flæskesteg i 2-2½ time i grillen. Vi har en god kuglegril og der tager det 1 time og 15 min. Og så skal flæskestegen bare hvile som normalt.


Lars T.  -  2008-12-21 19:46:19
For at få en herlig, velsmagende sprød svær, lægger man et lag af vådt salt hen over sværen, som man jo som skrevet ovenfor, har ridset efter. Derefter masserer man "saltgrøden" ned mellem sværene meden man bukker stegen lidt sammen for rigtigt at åbne mellemrummene. Så er du sikker på en perfekt sprød svær....


GBS  -  2008-03-18 17:41:47
Super lækker flæskesteg. Jeg har aldrig fået den bedre.


MH  -  2007-12-26 23:31:14
Super super flæskesteg, og jeg kan egentlig slet ikke li flæskesteg så godt. Brug et stegetermometer, det snyder lidt at stegen ser rød ud, det er røgen, der farver, men stegen kan godt se lidt rå ud i mørket juleaften. Jeg snød lidt og gav den et par mitutter under grillen i ovnen, men det var kun forde jeg ikke havde lys ude, og ikke var modig nok til at vende stegen mod kullene uden at kunne se særlig meget. Kan MEGET anbefales at lave flæskesteg på denne måde.


Ann  -  2007-10-23 03:00:00
Det her er den bedste steg man kan få. Når man først har prøvet den, kunne man ikke drømme om at lave den anderledes


Per  -  2007-01-28 11:10:13
Læg løbende nye kul på, en 4-5 stykker i hver side, tages direkte fra posen.