Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grillet Julegås

Grillet Julegås, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gås - Gæs - Gås hel

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Per k.

Indsendt :


Grillet Julegås, billede 4 Grillet Julegås, billede 1 Grillet Julegås, billede 2 Grillet Julegås, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 gås
 olie
 
 salt
 peber
 madæbler
 svesker uden sten
 
 grønsager efter eget valg
 krydderurter gerne tørret
 krydderier
 


Opskrift:

Start grillen op.

Mens grillen startes op gøres en foliebakke klar med grønsager og krydderurter efter eget ønske, det kunne være løg, gulerødder, timian, rosmarin, laurbærblade og peberkorn.

Efter optøning tages indmaden ud, vingespidserne skæres eller klippes af. Indmad og vingespidser lægges i foliebakken, med grønsagerne.

Gåsen efterses og skylles i koldt vand ind- og udvendig. Tørres med køkkenrulle. Gnid gåsen ind- og udvendig med salt og peber og fyld den med æblestykker og svesker. Luk med kødnåle eller bind lårene sammen.

Når kullene er varme hældes de i bakkerne i siden af grillen, foliebakken placeres imellem og vand hældes over. Risten liges på plads, smøres med olie hvor gåsen skal ligge, og gåsen lægges på grillen. Steger ved indirekte varme 20-25 minutter pr ½ kg.

Når gåsen har stegt den angivne periode, kontrolleres det, om gåsen er gennemstegt. Dette gøres bedst ved at stikke en gaffel i leddet mellem lår og bryst - kødsaften skal være klar.

Når gåsen er færdigstegt tages den af grillen og hviler ca. 5 minutter. Parter gåsen, skær ned langs brystbenet og skær fileterne af, herefter lår og vinger.

Sauce:
Foliebakkens indhold sigtes i en gryde, drysses med hvedemel og koges op, smages til med fløde, salt og peber, farves med kulør.

Tips:

Der lægges løbende nye kul på grillen, en 4-5 stykker pr ½ time, tages ditrekte fra posen







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (12 stemmer)

Opskriften er vist 43464 gange,
og udskrevet 1144 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu