Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Wokret med kalkun

Wokret med kalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Wokret med kalkun, billede 4 Wokret med kalkun, billede 1 Wokret med kalkun, billede 2 Wokret med kalkun, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalkun i strimler Kan du ikke få fat i kalkun i strimler er det nemmest at skære strimler af kalkunschnitzel, men kalkunbryst kan også bruges.
300 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
100 gram Sukkerærter
200 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
80 gram Minimajs Minimajs kaldes også for fingermajs eller babymajs og sælges i pakninger med 125 gram og ca. 12 st. minimajs
150 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
  Marinade:
1 dl. Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
6 spsk. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Læg kalkunstrimlerne i en frysepose. Pisk alle ingredienser til marinaden sammen og hæld den ned i fryseposen til kalkunkødet. Vend kød og marinade godt rundt, og lad det marinere i køleskabet i mindst 10 min.

Alle grønsagerne renses og skæres i tynde strimler.

Wokgryden varmes op, og kød og marinade tilsættes. Kødet steger et par minutter.

Herefter tilsættes grønsagerne, og retten steger videre i 2-3 min.

Retten serveres med kogte ris.

Tips:

En god sautérpande eller stegegryde kan bruges, hvis man ikke har en wok.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (18 stemmer)

Opskriften er vist 66907 gange,
og udskrevet 2912 gange.


Energi:
KJ total 10409 (2478 kcal)
KJ pr. Pers. 2602 (619 kcal)
Vægt ialt 2595 gram
Vægt pr. Pers. 648 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 401 KJ (95 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 13.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Erfaren diabetiker  -  2008-11-19 19:54:01
Der bør bruges fuldkornsris - også kaldet bruneris.


milokok  -  2007-03-08 12:00:22
Fed opskrift.. Ungerne er helt vilde,selv den lille spiser op *ss*