gulerod (skrællet og skåret i1 gulerod (skrællet og skåret i
terninger) terninger)
0.25
selleri (skrællet og skåret i0.25 selleri (skrællet og skåret i
terninger) terninger)
1.5
l.
flæskesuppe eller vand1.5 l. flæskesuppe eller vand
500
g.
ribbet grønkål500 g. ribbet grønkål
0.5
porre0.5 porre
250
g.
kogte kartofler (gerne små eller i terninger)250 g. kogte kartofler (gerne små eller i terninger)
lidt
fintskåret chili lidt fintskåret chili
lidt
plukket timian lidt plukket timian
150
g.
fine byggryn150 g. fine byggryn
Tilbehør: Tilbehør:
0.5
dl.
stærk sennep0.5 dl. stærk sennep
0.25
dl.
honning0.25 dl. honning
Opskrift:
Det letsaltede flæsk blancheres og koges i suppen eller vand sammen med urterne og byggryn.
Grønkålen og porren blancheres nogle minutter, skylles, vrides og hakkes.
Blandingen tilsættes nogle minutter, skylles, vrides og hakkes. Blandingen tilsættes, når flæsket er halvtørt.
Suppen smages til med timian, chili og salt samt peber. Nu tilsættes de kogte kartofler.
Flæsket befries for svær og ben og serveres ved siden af i skiver, koldt eller varmt. Rør nu sennep og honning sammen og server også dette ved.
Du kan også nemt lave et lille hyggeligt tilbehør ved at plukke, skylle og hakke grønkål og herefter vende det med letpisket fløde, rørt med citronsaft, salt og peber samt lidt rørsukker og herefter til sidst vippe lidt rosiner i.