Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksetyndstegsfilet og grøntsagsfad med salvie og f

Oksetyndstegsfilet og grøntsagsfad med salvie og f, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1000 g.oksetyndstegsfilet
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 Salt
 Peber
500 g.kartofler
1 stor aubergine
500 g.tomater
4 løg
3 fedhvidløg
2 spsk.olivenolie
 Salt
 peber
3 tsk.tørret salvie
250 g.flødeost
3 æg
 Revet muskat
 
1 lille hvedebrød
 


Opskrift:

Rids fedtet på oksetyndstegen. Brun den på en pande i smør og olie på alle sider og krydr med salt og peber. Sæt den så i et lille ovnfast fad og stil fadet i ovnen ved 180°C. Sæt et stegetermometer fra siden ind i midten af oksetyndstegen. Centrumstemperaturen skal være 55-60°C for rosastegt kød, 60-65°C for svagt rosa og 65-68°C for gennemstegt. Det tager 45-60 min. Lad stegen hvile 20 min. før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene. Stegefedtet kasseres. Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme Auberginen skæres i tynde skiver på 2 mm, skiverne lægges på bageplade på et stykke bagepapir og ristes gyldne under grillen i ovnen i ca. 5 min. (evt. af flere omgange). Kartoflerne skrælles og skæres også i tynde skiver på 2 mm. Tomaterne skæres ligeledes i skiver af samme tykkelse. Løgene pilles og skæres i ringe, som svitses i olie sammen med pillet og hakket hvidløg. Et ildfast fad i passende størrelse pensles med olie. I bunden lægges et lag løg, så et lag kartoffelskiver, så et lag tomatskiver, et lag aubergineskiver osv. Hvert lag krydres med salt, peber og hakket salvie. Fadet afsluttes med et lag aubergineskiver, så det lukkes tæt. Flødeosten røres med æggeblommer, revet muskat, salt og peber. Æggehviderne piskes stive og vendes i. Flødeostemassen smøres i et jævnt lag oven på det øverste lag auberginer i det ildfaste fad. Fadet sættes i ovnen (sammen med stegen) i ca. 1 time ved 180°C til grøntsagerne er møre og flødeostcremen lysebrun. Skær oksetyndstegsfileten i skiver og servér den sammen med grøntsagsfadet og giv brød til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10674 gange,
og udskrevet 214 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu