Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Flæskesteg 03

Flæskesteg 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.svinekam med svær
 vand
 salt
 peber
2-3 laurbærblade
5-6 dl.bouillon
3 skalotteløg
 
 Sovs:
4 dl.sky
1-1.5 spsk.hvedemel
 evt.1 dråbe kulør
 
 Tilbehør:
 hvide og/el. små hele ristede kartofler
 sovs
 salat
 
Opskrift:
Sværen ridses. Tænd ovnen og indstil den på 160 grader. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande med vand (ca. 2 cm) og kog sværen 15 min. Tag kødet op og aftør det godt med køkkenrullen. Gnid kød og svær med sat og peber. Stik laurbærblade ned i sværen. Læg stegen på ovnristen over bradepanden. Sæt stegen på nederste ribbe i ovnen ved 160 grader. Hæld bouillon ved stegen efter ½ times stegning. Læg ituskårne skalotteløg ned i skyen. Videresteg ca. 1 tim. C-temp. 60-65 grader. Hæld skyen fra og indstil ovnen på 250grader. Sæt stegen i ovnen med ovndøren på klem eller ventil åben. Efterbrun stegen fra 5-15 min., til sværen er sprød og boblende. Kan også efterbrunes lige under grillen. C-temp. 72-75 grader. Lad stegen hvile 15-20 min. med åben ovndør. Sovs: Si skyen og skum overflødig fedt af. Ryst mel med lidt vand til en jævning. Hæld den i den kogende sky under konstant piskning. Småkog sovsen ca. 5 min.


Beskrivelse:
Se kokken favoritopskrift flæskesteg

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 11537 gange,
og udskrevet 311 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

xtiny  -  2007-12-24 23:07:46
Udmærket opskrift- men bouillon kan erstattes med en porre (delt i tre), 2 små gulerødder, 1 lille persillerod- og 1 lille løg- kommes i, når stegen kommer op på risten.. Det giver en dejlig smagfuld sovs- der så lige får et skævt piskefløde- men er jævnet med Maizenamel (ikke "sovsejævner") og letmælk- og med kartoffelvand. Lidt ribsgele= en stor spiseskefuld er også okay. Jeg hælder kogende vand i bradepanden, og igen efter skyen er hældt fra. Ellers oser en fed steg for meget. Jeg testede- med en ribbenssteg- men det gav lækker sprød svær- efter 5 min på grill. Ja- den- stegen altså- skulle nok have haft mere- min ovn er ikke Verdens bedste. ;-D Men tak for god inspiration! Nå ja- og mest muligt økologisk! ;-) Mvh xtiny- gourmand

mig  -  2007-11-29 10:17:09
den smager rigtig godt:)