Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Champignonsuppe

Champignonsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - SvampeSupper

Hovedingrediens : Svampe - Champignon

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :


Champignonsuppe, billede 4 Champignonsuppe, billede 1 Champignonsuppe, billede 2 Champignonsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

12.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Rens champignonerne. Skær svampene i tynde skiver.

Hak løgene meget fint. Damp løgene i fedtstoffet, til de er klare, men ikke brune. Drys mel over og rør, til alt melet er opsuget. Tilsæt kogende bouillon lidt efter lidt ved konstant omrøring. Smag til med salt og hvid peber.

Tilsæt champignonskiverne. Rør fløden i suppen.

Lad suppen småkoge uden låg i 8-10 min. Smag til med citronsaft eller sherry.

Serveres evt. med flutes eller andet godt madbrød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (36 stemmer)

Opskriften er vist 119779 gange,
og udskrevet 2533 gange.


Energi:
KJ total 3231 (769 kcal)
KJ pr. Pers. 807 (192 kcal)
Vægt ialt 1953 gram
Vægt pr. Pers. 488 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 165 KJ (39 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 2.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sofie  -  2016-01-04 12:55:13
Jeg brugte almindelige løg, kom lidt muskatnød i og lidt (meget) ekstra fløde i - simpelthen noget af det bedste, jeg har smagt længe! Bliver bestemt ikke sidste gang, jeg laver det her - så godt!


nipkin  -  2015-12-25 18:31:58
lidt cognac i suppen, gør den himmelsk


MIG  -  2015-09-20 23:50:17
skal man bare opløse en bouillon i 12,5 dl vand?


  -  2014-10-08 19:43:09
fedtstoffet?


Lisbeth  -  2012-12-11 13:00:59
Jeg brugte opskriften mere som inspiratie men resultatet var stadigvæk enormt lækkert. Faktisk er det vel næsten en nu opskrift, haha. Jeg brugte porrer i stedet for løg og skiftede sherry'en ud med en god cognac, -vi havde nemlig ikke mere sherry og masser af porrer liggende. Desuden brugte je kun en halv bouillon-terning og lidt mindre fløde (50% - 50% sojacreme/piskefløde). Jeg blendede også halvdelen af suppen ligesom kommentator Christian.


Christian  -  2012-07-07 20:56:45
Utrolig lækker suppe. Jeg undlod også sherry og og bruge almindelig løg i stedet for skalotteløg. Jeg tilsatte desuden en smule (læs: en del) ekstra fløde, hvilket gav den en fantastisk smag. Jeg blendede samtidig ca. halvdelen af suppen. Det sidste touch var en gang ristet bacon oven på samt lidt persille. Enjoy :-)


A  -  2012-06-24 21:54:51
Nu fulgte jeg ikke denne opskrift helt præcist, men jeg lod mig da inspirere af den, og der er ingen tvivl om at sherry (endelig ikke sød) er med til at gøre suppen endnu bedre, så længe man bare er yderst forsigtig med doseringen.


Morfred  -  2012-01-22 19:18:38
@laila -- ikke helt sikker, men jeg bruger 1½ l grøntsagsbouillon


laila  -  2011-12-05 22:54:01
hvad menes der med at man tilsætter suppe til suppen..? altså som ingrediens


Bettina.  -  2010-05-14 17:11:40
Super duper suppe, som bare smagte super godt, og som var yderst nem at lave.:-)


Line  -  2009-03-25 12:53:04
Den er rigtig god. Jeg brugte et alm. løg og nogle forårsløg i stedet for skalotteløg. Der kom lidt ekstra fløde i, så bare gjorde den endu bedre. Udlod også sherry. Kan i hvert fald anbefales.


yvonne  -  2009-01-26 19:05:57
undlad fløden og skær en porre i tynde skiver i stedet for løg og lav bruchetta til - det er bare lækkert..!


Tenna  -  2008-07-24 21:46:07
Rigtig god suppe! Den smager rigtig godt.. Jeg brugte et alm. løg i stedet for skalotteløg, og undlod også citronsaften og den tørre sherry, og dog smagte den rigtig utrolig godt alligevel.. Tips: Ekstra tilbehør til suppen kan være kogte nudler, det smager rigtig godt hvis de lægges i bunden af tallerknen, og suppen hældes over..