Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Havrebrød

Havrebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Steen

Indsendt :





Ingredienser:
50 g.gær
1 dl.vand lunkent
0.5 tsk.sukker
2 dl.vand lunkent
2 dl.mælk
1 æg
3 dl.havregryn
1 spsk.salt
750 g.hvedemel
1 dl.hvedeklid
 


Opskrift:

Rør gæren ud med lunkent vand og sukker i dejfadet. Lad den stå 8-10 min.

Tilsæt derefter vand, mælk (begge dele lunet), sammenpisket æg, havregryn, salt og det meste af melet. Rør dejen godt igennem, kom evt mel eller vand i, så dejen bliver fast og blank og kan slippe skålen. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.

Ælt dejen igennem, form den og læg den i 1 smurt brødform (2 liter). Efterhæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.

Brødet pensles med mælk og drysses med havregryn.

Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i 30 min.

Derefter dæmpes varmen til 200 grader, og bagningen fortsættes ca. 15 min.

Afkøles på rist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (5 stemmer)

Opskriften er vist 11039 gange,
og udskrevet 240 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nanna.  -  2010-05-30 18:08:38
hahahhahahahhaha elsker den er opskrift! :D


sara.  -  2010-05-30 18:08:03
hvad hvis nu man er lidt blondine dum og ikke ved hvad hvedeklid er? så dropper man den bare.