Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















And, stegt

And, stegt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Steen

Indsendt :





Ingredienser:
125 g.svesker
1 and (2-2½ kg)
250 g.æbler
1 spsk.sukker
5 dl.vand
 kulør
 
 Sovs:
3-4 dl.stegesky
2 spsk.hvedemel
 kulør
 salt
 peber
 


Opskrift:

Sveskerne sættes i blød dagen før. anden gøres i stand, skylles og tørres godt ind- og udvendigt. Flommefedtet og fedtet fra tarmene lægges i koldt vand, før det afsmeltes og bruges til smørrebrød. Æblerne vaskes, skrælles, skæres i skiver og drysses med sukker. Anden gnides indvendigt med salt og fyldes med æbler og svesker. Der sys for den, eller den holdes sammen med kødpinde, inden den "sættes op" gnides med slat og steges i ovn. Anden lægges på risten over bradepanden med ryggen opad i den første trediedel af stegetiden. resten af stegetiden lægges den på ryggen og steges færdig med brystet opad. Anden kan steges ved almindelig stegning eller langtidsstegning. Ovntemperatur: 200-250 til bruning og 160 til stegning. Stegetid: 1½ - 2 timer ved almindelig stegning og ca. 3 timer ved langtidsstegning. Ca. 20 minutter før anden er færdig, hældes ksyen fra, ventilen åbnes eller ovndøren stilles på klem, og anden efterbrunes ved ovnvarme alene og med termostaten på 200-250 grader. Man kan eventuelt hælde lidt koldt vand over anden, når den efterbrunes, det gør skindet sprødt. Skyen hældes fra bradepanden, fedtet skummes af, og den måles, jævnes og tilsmages, eventuelt med reven appelsinskal og -saft. Anden skæres for og serveres med brunede og/eller hvide kartofler, appelsinsaft eller rødkål og æbler og svesker.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (8 stemmer)

Opskriften er vist 38820 gange,
og udskrevet 519 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

jens løn  -  2009-11-08 15:38:19
Karakteren 10 er givet, fordi anden (2400 g) blev afdeles mør og dejlig med de tilføjede kommentarer jens


jens løn  -  2009-11-08 15:36:10
vingespidser klippes af, og overflødigt halsskind, dette lægges i braddepande efter ca. 1 times forløb, hvor også anden vendes --lad lidt fedt rende i braddepanden steges bedst i stegespose ca. 3 timer ved 150 grader og hældt lidt vand ved fra tid til anden. De sidste 15-20 minutter efterbrunes ved ca. 250 grader, idet stegeposen fjenes og fedtet+ sky hældes i en skål-dryp et par dråber kulør heri og fedttet er nemt at fjerne, før sky+rest fedt indkoges til sovs, tilsæt knap 100 ml piskefløde som forhøjer smagen. serveres selvfølgelig med brunede, hvisde karfofler, samt rødkål. jens