Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Flæskesteg 02

Flæskesteg 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Steen

Indsendt :





Ingredienser:
1500 g.flæskesteg
2 laurbærblade
6 hele peberkorn
 salt
5 dl.kogende vand
 kulør
 
 Sovs:
3 dl.sky
1.5 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 kulør
 


Opskrift:

Hertil anvendes skine, kam eller bov med svær. Kødet gøres i stand, og sværen skrabes og ridses. Laurbærblade og peberkorn stikkes ind i ridserne, og sværen gnides med salt, før stegen lægges på risten over bradepanden. Vil man være sikker på at få sværen sprød, kan man lægge stegen med sværen nedad i selve bradepanden og koge den ca. 15 minutter i så meget vand, at det står et lille stykke op om sværen. Bradepanden kan enten sættes i bunden af ovnen ved undervarme eller over et gasblus. Vandet hældes fra, når stegen skal brunes, og bruges til at hælde ved kødet efter bruningen. Flæskestegen lægges derefter på risten over bradepanden og steges i ovn. Almindelig stegning eller langtidsstegning kan benyttes. Ovntemperatur: 200-250 grader til bruning og 170 grader til stegning. Stegetid: 2-2 1/4 time (inklusive bruning) afhængig af kødets tykkelse, ved almindelig stegning og ca. det dobbelte ved langtidsstegning. Når stegen er stegt hældes skyen fra, og mens soven laves, efterbrunes stegen med åben ventil og kraftigere overvarme, så bliver sværen sprød. Skyen sis, skummes eventuelt for fedt, måles og jævnes. Der tilsættes eventuelt kulør, og sovsen tilsmages med salt og peber. Sovs til flæskesteg skal hverken være for mørk eller for tyk. Ved anretningen skæres sværen fra stegen, før denne udskæres i ikke for tykke skiver, der pyntes med strimler af den sprøde flæskesvær. Kogt rødkål eller rødkålsalat, kogte æbler og svesker og hvide og/eller brunede kartofler serveres til.

Tips:

Langtidsstegning: Ved lagtidsstegning beregner man omtrent dobbelt så lang stegetid som ved almindelig stegning. Ved denne langsomme mørning af kødet får man en saftigere steg med mindre svind end ved almindelig stegning. Stegen lægges på risten i bradepanden og sættes i en kold ovn ved lille blus, 150-170 grader og eventuel ventil lukket. Efter ca. 1 times stegning hældes eventuelt afsmeltet fedt fra bradepanden, før ca ½ liter vand hældes ved. Stegen skal ikke dryppes, men steger videre ved lille blus. Den sidste halve time af stegetiden efterbrunes stegen, idet skyen hældes fra, ventilen åbnes, og termostaten stilles på 200-250 grader. Stegetider ved almindelig stegning beregnes for al slags kød ca. 20 minutter til bruning og derefter steges flæskesteg ca. 50 minutter pr. kilo. eventuel efterbruningstid er ikke medregnet.




Beskrivelse:
Se kokken farvoritopskrift flæskesteg



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 14329 gange,
og udskrevet 247 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu