citron Skal og saft heraf0.5 citron Skal og saft heraf
1
dl.
olivenolie1 dl. olivenolie
Olivensauce: Olivensauce:
2
dl.
kalvefond2 dl. kalvefond
0.5
dl.
balsamico0.5 dl. balsamico
1
kvist
timian1 kvist timian
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
12
sorte oliven12 sorte oliven
5
cl.
god olivenolie5 cl. god olivenolie
Salt Salt
peber peber
Opskrift:
Forvarm ovnen til 72 grader. Hak rosmarinbladene & basilikumsbladene fint.
Skær mørbraden fri for alle sener. Fordel lidt god olivenolie (gerne trøffelolie) på et stykke husholdningsfilm eller stegefolie. Læg mørbraden derpå, og rul kødet stramt ind i filmen. Læg rullen i den forvarmede ovn og langtidssteg kødet i 2½ time. Tag kødet ud af ovnen, fjern filmen og rul den i de hakkede urter. Drys mørbraden med salt og peber og brun den på en varm pande med lidt olivenolie. Lad kødet hvile i 5 min.
Skær mørbraden i 4 lige store stykker.
Confiterede grønne asparges:
Vask aspargesene grundigt og knæk dem. Opvarm olivenolien sammen med den finthakkede hvidløg & citrontimian. Stil olien til side og lad olie og krydderier trække i ca. ½ time. Læg aspargesene op i en ildfast fad, hel olien henover. Ovnbag derefter aspargesene i 8 min ved 200 grader. Tag aspargesene op af olien og lad dem dryppe godt af. Krydder dem med salt inden servering.
Dette kan tilberedes mens kødet hviler.
Syltede cherrytomater:
Rids cherrytomaterne og blancher dem i kogende vand. Tag cherrytomaterne op af det kogende vand og læg dem med det sammen i en skål med koldt vand. Herefter pilles skrællen af. Mariner cherrytomaterne i olivenolie med citronskal & citronsaften, og opbevar den i et par timer ved stuetemperatur.
Olivensauce:
Olivensauce
Reducer balsamico eddiken med timian og hvidløg. Tilsæt fonden og kog til den passende konsistens. Tilsæt oliven og monter saucen med olivenolie.
Anret kødet med tomater, grønne asparges, olivensaucen og basilikumsblade.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(5 stemmer)
Opskriften er vist 28554 gange, og udskrevet 577 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider