Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Urtefarseret lammeryg med basilikum og jordskokker

Urtefarseret lammeryg med basilikum og jordskokker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1500 g.lammeryg med mørbrad
 
 Fyld:
1 gulerod
1 porre
0.5 lilleknoldselleri
1 bdt.persille
30 g.smør
2 æggeblommer
 salt
 friskkværnet peber
 
 Fars:
150 g.fårefars
1 lilleæg
0.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
 Sauce:
2 hakkede skalotteløg
1 spsk.hvidvinseddike
2 dl.creme fraiche
1 dl.piskefløde
50 g.usaltet smør
1-2 spsk.hakket frisk basilikum
1 tsk.dijon sennep
 salt
 friskkværnet peber
 
 Jordskokker:
300 g.jordskokker
 lidt olie til stegning
 


Opskrift:

Ryggen udbenes, så man har mørbraden for sig, de to fileter for sig – sammenhængende og i et stykke.

Urterne til fyldet hakkes fint og svitses i en kasserolle i smørret.
Det hakkede persille tilsættes, kasserollen tages af blusset, og de to æggeblommer røres i.
Krydres med salt og peber.

Farsen røres med letpisket æg og fløde og krydres med salt og peber.
Farsen fordeles på indersiden af de to fileter.
Urtefyldet lægges herpå og til sidst lægges mørbraden i på langs.
Ryggen rulles omkring fyldet og snøres med kødtråd.

Den brunes på alle sider i lidt smør, drysses med salt og peber og steges færdig i ovnen ved 200 grader.
Giv den først 15 min., lad den hvile i 10 min., og lad den derefter få yderligere 10 min. I ovnen.
Lad den hvile tildækket i mindst 10 min. Inden udskæringen.


Sauce:
Løgene svitses let i 1 spsk. af smørret.
Eddiken tilsættes og koges væk.
Piskefløde og creme fraiche tilsættes og koges godt igennem.
Resten af smørret piskes i den varme, men ikke kogende sauce, som til sidst tilsættes rigeligt hakket basilikum.


Jordskokker:
Jordskokkerne vaskes, skrælles og skæres i mindre stykker.
Aftørres og steges i hed olie kort inden servering.


Anretning:
Den urtefarseret ryg skæres i skiver og serveres på varme tallerkner på et lag af saucen med de varme jordskokker til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 8885 gange,
og udskrevet 216 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu