Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Heibergs Ris á la mande

Heibergs Ris á la mande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : daytiger

Indsendt :



Ingredienser:
1 l.sødmælk
125 g.grødris
0.5 stang polynesisk vanilie
30 g.sukker
3 dl.piskefløde
50 g.spanske afskallede mandler
 
Opskrift:
Halvdelen af mælken bringes op til kogepunktet, tilsættes risene og koger op. Vaniliestangen flækkkes og kornene skrabes ud. Vaniliekorn og -stang tilsættes sammen med sukker og resten af mælken og koger over svag varme i ca. 40-45 minutter, alt efter hvilke ris der benyttes. Stilles til "modning" natten over et køligt sted evt. køleskab. Mandlerne hakkes groft og vendes i massen. Fløden piskes meget let og vendes forsigtigt i. Serverers evt. med "Heibergs" Passionsfrugt Ingefær Sauce eller "Heibergs" Kirsbær Sauce.

Tips:

"Lad mig lige understrege med det samme, at der kan være vanvittig stor forskel på ris á la mande. En af grundende skyldes vanilien. Køb altid din vanlie et sted, hvor du kan se at de sælger meget, så de ofte får frisk vanilie hjem. Vanille forkert opbevartet bliver hurtigt tørre og triste. Heibergs produkter distuberes af TE specialisten: www. tespecialisten.dk


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risalamande

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (21 stemmer)

Opskriften er vist 10333 gange,
og udskrevet 254 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2007-12-23 11:11:39
Hvad med den sidste halvdel af mælken?